Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer sie wlacza, a monitor nie

Piteraskwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam problem otoz nie wlaczalem kompa przez miesiac (jestem na wakacjach i w domu jestem tylko przejazdem) Chcialem co na necie popatrzec a tu taka niespodzianka , komp sie wlacza a monitor nie (przypone komp stal 1miesiac bez wlaczania , a przy wylaczaniu wszystko przebiegalo sprawnie) Okolo 4miesiace temu wymienialem karte graficzna i zasilacz (karta gigabyte gtx870 2gb ,a zasilacz to chyba chieftech 500w) W czym moze byc przyczyna ?? Zmartwilbym sie jezeli to by bylo cos z karta :(

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Ile monitor ma lat, komputer? Jak monitor to znaczy, że kondensatory padają. (Też tak mam :P )

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

A jak chcesz włączyć monitor to świeci się dioda (jeśli jest) ? Wyświetla się cokolwiek na monitorze ? Czy może cały czas czarny ekran a żadna dioda się nie świeci ?

Opublikowano

Padają to znaczy, że są stare od używania i "umierają" (mój monitor ma 11 lat i ma ten sam problem)

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Sprawdź na pewno czy monitor odpowiednio podpięty do karty graficznej czy podłączony do prądu. Sprawdź czy diody świeca i jeszcze czy do karty masz podpięty kabel zasilania.

PS. Nie ma karty GTX 870.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@up moze mi sie ponylilo

Wszysko jest dobrze podpiete "/

Monitor dioda w stanie spoczynku jest pomaranczowa,przy wlaczonym kompie powinna byc zielona ,a jest pomaranczowa "/ Ale czy to mozliwe ze 1miesiac przestoju i przestaje dzialac ?? (Przed wakacjami chodzil ok.3-4h dziennie)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Najlepiej jak byś podłączył inny monitor i sprawdził czy karta graficzna działa lub monitor do innego komputera by sprawdzić czy działa monitor.

Opublikowano

@up.up Actid czy jakos tak(wytarty napis)

@up Sproboje podlaczyc do innego monitora

A tak btw.Czy nie powinno byc jakiegos dzwieku przy wlaczaniu systemu ?? W glosnikach nic nie slychac :(

Piteraskwiat.png

Opublikowano

mi sie tez tak stalo nie dawno na 80 % cos z monitorem mi sie popsul i trzeba bylo cos wymienic za 50 zl ale nie pamietam co komp sie normalnie odpalal a monitor nie

Opublikowano

Jest mozliwosc ze plyta sie zj......(na starym kompie poszlo na nia zwarcie, alw wtedy to bylo wadliwe ram ) Slychac dyski...

Ale ja nadal nie rozumiem jak stal nie wlaczany przez miesiac i cos sie zje... od tak! To jest dla mnie nie pojete!... no coz dziekuje za wszelka pomoc :) Jak ktos chce cos jeszcze dodac to prosze :)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Miałem podobnie, też włączałem komputer i monitor się nie odpalał. Chyba coś było z kablem nie jestem pewien ale chyba te pręciki od wtyczki nie łączyły .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...