Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer i komfortowa gra na wielu (4-5) okienkach.

Sullyer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, hej ho.
Mam drobne pytanie do Was, użytkowników (z góry zaznaczam, że to nie jest przechwalanie się, aktualnie tego sprzętu nie mam, płyta główna na gwarancji ; /) które dotyczy gry na wielu okienkach. Przejdźmy do rzeczy - odpalane będzie:

1. główne konto - 1920x1080; expienie i głównie dt (bicie potworków)
  2. buff - 1280x720; buffowanie głównego konta
  3. drop - 1280x720; bicie metków m2/pustynia
  4. shop - najmniejsza (1***x7**)
  5. opcjonalnie jakaś postac w dt, ktora będzie stać pod ścianą; 1280x720.

w tle włączona przeglądarka (youtube oraz fejsbuk)

komputer ma parametry: 2x 1TB dysk oraz 128gb na system, procesor i7 4770k na taktach 3,7ghz karta graficzna gtx 770, 8gb ram, monitor fullhd.

dam radę komfortowo pograć? czy nie bardzo?

pozdrawiam! daję lajki i piątkę wstawie :)

Opublikowano

spokojnie :)
Ja przy 2,3 GHZ x2 3 GB Ram odpalam 3 metki w oknach 1280x720 + youtube i lol w tle i nie mam lagow.

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

spokojnie :)

Ja przy 2,3 GHZ x2 3 GB Ram odpalam 3 metki w oknach 1280x720 + youtube i lol w tle i nie mam lagow.

Grasz w lola podczas gdy masz włączonych pare metinów? Beż scin?

Opublikowano

Jak najbardziej powinieneś dać radę.

Ale takie rzeczy są oczywiste, i najlepszym sposobem było by po prostu sprawdzenie czy będzie dało się grać.

1.png

Kliknij w sygnaturę aby przejść do Prezentacji !

Opublikowano

No wiesz....podajesz tu parametry kompa, ok!

Komp jest wystarczający, tylko pytanie - czy ty właściwie wykorzystujesz jego potenjał.

Jeżeli nie masz zasyfionego kompa różnymi procesami niepotrzebnymi, to dasz rade i włączyć 20 kont i nie mieć lagów.

Dodam też, że można obniżyć parametry gry w celu zaoszczędzenia zasobów, ale po co?

To tylko 6kont, dasz radę bez lagów.

ps.Niczym się nie przechwalasz, to jest złom ;D

Pozdrawiam

Opublikowano

"i7 4770k" Jest 4 rdzeniowy 8 wątkowy Wiec Spokojnie Będziesz mógł sb pograć bez lagów :D

Nie wspominając już o 8GB Ramu Obecnie trudno wykorzystać aż 8GB Wiec spokojnie :D

Opublikowano

Pamiętaj o pamięci wirtualnej! Możesz mieć 49 rdzeniowy procesor intel i99, 100GB RAM, 233tb danych, a możesz mieć dupiaty net. Wszystko się do internetu sprowadza.

Opublikowano

Pamiętaj o pamięci wirtualnej! Możesz mieć 49 rdzeniowy procesor intel i99, 100GB RAM, 233tb danych, a możesz mieć dupiaty net. Wszystko się do internetu sprowadza.

w sierpniu mam montowane światłowody 100mb/s, aktualnie 8mb/s radiówka. nie mam mozliwości jej sprawdzić, bo korzystam ze starego laptopa :)

Opublikowano

w sierpniu mam montowane światłowody 100mb/s, aktualnie 8mb/s radiówka. nie mam mozliwości jej sprawdzić, bo korzystam ze starego laptopa :)

To słabo będzie ;/ Może zbyt fajnie nie chodzić...

Opublikowano

Komp smigal bedzie jak szalony.

Intele i7 radza sobie swietenie przy wielu watkach, ja na i5 3570k 660gtx i 8gb ramu oraz necie 2mb tez radiowa stawiam do 8 botow caly czas bijacych.

Czasem zdarzy sie ze kicknie ale jest to wina neta a nie kompa. Wiec smialo mozesz z nowym netem odpalic 20-30 metkow online :)

goof2jpg_eqanqpq.jpg

Opublikowano

No wiesz....podajesz tu parametry kompa, ok!

Komp jest wystarczający, tylko pytanie - czy ty właściwie wykorzystujesz jego potenjał.

Jeżeli nie masz zasyfionego kompa różnymi procesami niepotrzebnymi, to dasz rade i włączyć 20 kont i nie mieć lagów.

Dodam też, że można obniżyć parametry gry w celu zaoszczędzenia zasobów, ale po co?

To tylko 6kont, dasz radę bez lagów.

ps.Niczym się nie przechwalasz, to jest złom ;D

Pozdrawiam

Ty się już tak nie chwal mordo :D

@Top.

Żaden problem, odpalenie 5/6 kont, przy tym kilka na mniejszych oknach to pikuś dla Twojego komputera.

Śmiało możesz walić nawet więcej o ile nie włączysz jakichś niepotrzebnych śmieci, które obciążą Ci procka.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Bd śmigać jak ta lala. Odpalisz nawet z 8 metków. Ja na 2x 2,4GHz 1,5GB RAMu 256 MB grafy chodze 5 kontami na dt :D ale niestety niekomfortowo xD.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...