Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Burze

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co o nich sądzicie? Ja generalnie nie mam nic przeciwko burzy w dzień, ale burza w nocy strasznie mnie irytuje i nie pozowala mi zasnąć.

Znacie jakieś domowe sposoby na zaprzestanie się np budzenia o 4 w nocy jak jest ostry grzmot oraz błysk? Zazwyczaj, teraz jak jest okres burz i ją zapowiadają, przygotowane mam słuchawki żeby mógł je założyć, i się wsłuchać w jakiś długi Trap Vol i po prostu zasnąć.

Znacie coś innego, i jak reagujecie?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

U mnie akurat była 3h temu więc niedługo będzie u Ciebie xD

Wieczorem jak będziesz chciał iść spać zacznij robić coś np. grać, słuchać muzyki, coś co spowoduje że będziesz miał twardy sen, ew. jak się budzisz to wypij melisę.

Opublikowano

@UP: Też niedawno u mnie była burza i lało ;)

@Topic: Chyba w aptece są takie "rurki?" i to wkłada się do uszu i zero hałasu. Możesz też jeśli nie masz kupić rolety i wyciszyć pokój uszczelniając jakimś materiałem wytłumiającym pokój.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ja lubię burze, bo mam alergie na pyłki i po deszczach i burzach lepiej mi się oddycha. A tak to lubię burze, szczególnie jak dużo pada :rolleyes:.

Opublikowano

Ja nic nie mam do burzy w nocy, a nie nawidzę burzy w dzień, bo mama każe mi wyłączyć komputer. Co do burzy w nocy to nawet największe pieprznięcie mnie nie obudzi, a dźwięk deszczu przyspiesza mi zaśnięcie.

@top

W dzień nie wiem biegaj, jeźdź na rowerze. Po prostu bądź aktywny fizycznie to wtedy będziesz miał twardy sen i szybko uśniesz i nic cię nie obudzi, bo będziesz zmęczony.

Opublikowano

Deszcz bardzo lubię, zawsze lepiej mi się oddycha ale nie powiem, że nie jestem fanem burz w nocy. Utrudnia mi to sen, szczególnie jak się obudzę w środku nocy.

Mieszkam w domu, posiadam rolety zewnętrzne. Obecnie jestem w Poznaniu, burza była o ~17, zapowiadali że od 19 do 6 nad ranem ma być, ale teraz patrzyłem i się pogoda znacznie zmienił

http://tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/poznan,33446/na-dzis-na-jutro,1.html

Opublikowano

Jak są łagodne burze to śpie jak suseł, a gdy burza jest blisko to logiczne, że grzmoty są niezłe to wtedy się budzę i najczęściej jest mi gorąco bo okno zamknięte i boje się o akwaria, bo jak by pierdo*** to by mi cały sprzęt z rybami poszedł się jeb*ć ...

; *

Opublikowano

W sumie to ja i tak śpie czy burza czy pogoda - mama się tylko wtedy zrywa. Wyjątki są gdy przypominam sobie, że nie mamy piorunochronu :mellow: a sprzęt podłączony :D

@top Odłącz all i śpij dalej :)

Opublikowano

Nigdy się nie boję, bo lubię burze i to bardzo.

Poduszki na uszy i nie będzie tak mocno słychać. :D

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

3UP, jakbyś siedziała w temacie to byś wiedziała, że nie odłącza się sprzętu, tzn. zdania są podzielone, każdy akwarysta podchodzi do tego inaczej.

; *

Opublikowano

Ja lubię jak burze są w dzień, można poobserwować ciekawe zjawiska, a w nocy do dupy jest z jednego powodu ( oczywiście jeśli burza jest niedaleko ), nie dość że jest głośno to jasno :D lecz z jednej strony wolę jak jest burza ino trochu dalej niż ma lać jak cholera, okno dachowe dobija po prostu..

; *

Opublikowano

Mi burze na nerwy działają i w dzień, i w noc.

Dzień - super pogoda, siedzę sobie na boisku, a tu nagle burza, grad itd. albo trzeba gasić kompa itp.

Noc - nie da się spać po prostu.

Spróbuj sobie czymś uszy zatkać, może.

Opublikowano

Przy takich skokach temperatur burze to coś normalnego,mnie też to wkurwia jak w nocy błyska i cały pokój mi się świeci no ale nic nie poradzisz ;d

Opublikowano

Przeważnie po prostu słuchawki zakładam, i tyle. W dzień można to znieść, ale nie w noc, wolę spać a teraz są takie dni że chce żeby szybciej minęły. :)

Opublikowano

Polecam patrzeć na nie epickie są mmm... ;* A tak poza tym hmm ,jak nie lubisz to tak jak wspominał ktoś tam słuchawki i śpisz ;P a jak Ci świeci za mocno to takie klapki na oczy, Ja się zwijam bo nieźle pizga haha.

f97c42bcb433ba1emed.jpg

Opublikowano

Jak będziesz zmęczony to nic Cie w nocy nie obudzi, więc siedź na MPC do momentu aż będziesz zasypiał :P

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Burze w nocy są super! :D
Mi tam się fajny przy tym śpi hehe :D
Na stronie łowców burz jest fajna mapka :>

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Opublikowano

Burze są fajne i ładne :P Ale u mnie żadko występują bo mieszkam w kotlinie między górami i aby piorun w coś uderzył u nas to się nie zdarza w ogóle tak samo aby była jakaś trąba powietrzna to po prostu nie realne :)

u6pv.jpg

Opublikowano

Boję się burzy xD nieważne czy jest w dzień czy w nocy :D

Aby zasnąć zazwyczaj zasłaniam wszystkie zasłony aby nie widzieć błysków i po prostu staram się zasnąć :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...