Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lag kompa

xAmigo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy zostałem nakłoniony do zagrania w lol'a, lecz pojawił się pewien problem. Gdy gram bez przerwy około jednej do trzech godzin cały komputer łapie laga - nie da się nic zrobić, w tle w równych odstępach czasu słychać takie zgrzytanie jakby muzyka się przycięła. Jedynym wyjściem jest reset (nie działa mi przycisk restartu więc wypieprzam od razu listwę xD ). Problem pojawia się także w Diablo 3 i nigdzie nie znalazłem co może być przyczyną :(

Opublikowano

Temperatury... Albo wykorzystywanie podzespołów w 100% przez długi okres czasu.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Tylko że w innych grach typu CS nigdy się to nie pojawiało nawet po 10godzinach gry :P a po restarcie znów mogę grać tak 1-3godziny więc w 2minuty chyba by temperatura nie spadła by ;o

Opublikowano

Tylko że w innych grach typu CS nigdy się to nie pojawiało nawet po 10godzinach gry :P a po restarcie znów mogę grać tak 1-3godziny więc w 2minuty chyba by temperatura nie spadła by ;o

Tylko popatrz na wymagania Diablo 3 a CS'a... Nie widzisz różnicy?

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Przeczyść wiatrak i sprawdź czy Ci się szczury nie zalęgły :D

P.S Parametry twojego komputera na pewno pomogły by nam rozwikłać twój problem;)

Opublikowano

Hmm..

Według mnie wystarczy że zdejmiesz obudowę i wszystko ładnie wyczyścisz.

Najlepiej zabierz komputer gdzieś na dwór / do garażu i użyj sprężonego powietrza, tak żeby wywaliło cały kurz.

Koledze temperatura spadła o 20 stopni. A i tak nie oczyścił całego bo dmuchał własnoręcznie w pokoju ;D

Podaj jeszcze ile masz procesów działających w tle i jaki system.

//Reklama OFF.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...