Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak nabyć graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem...

Otóż mam serwer a nie wiem co zrobić żeby gracze wchodzili na serwer!

Piszcie swoje pomysły najlepsze pomysły nagrodzę łapką w górę! ^_^

Opublikowano

No podstawa to dobra reklama. Żeby zachęcać graczy można zrobić coś takiego, jeśli zrobi 5 reklam na różnych forach i da linki ma np vipa na 2 tyg albo coś.

Eventy dużo, ciekawy system nagród, np za każdy event dostaje ileś tam jakiegoś bloku nie zdobywalnego w grze, na przykład ogień i za 30 ogni może to wymienić na vipa

za 15 na coś za 10 też na coś za jednego też na coś itp,itd.

Ciekawe konkursy i tym podobne :)

Opublikowano

reklama - proponuje zachęcić graczy do robienia reklam na yt , ja zachęciłem poprzez nagrodę jaką jest kuferek niespodzianka :)

infrastruktura - budowle muszą być zarąbiste a nie jakieś ,,klockowate wieże z dirta ''

zabawy - jakieś częste eventy , plac zabaw , może jakieś gry typu sg, mobarena, spleef itp.

możesz też robić jakieś lajwy z serwera

Opublikowano

Dziękuje wszystkim bardzo za wasze pomysły, jak chcecie to piszcie dalej ja będę wchodzić na ten temat co jakiś czas. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Zareklamować musisz dobrze, powiem tak jak inni.

Również jakieś konkursy mogą wywołać zainteresowanie - ja bym Ci polecił kupić na allegro gift code ten za 5 zł najtańszy i zrobić konkurs :)

Gracze polecą na to jak wariaci, obejrzą przy okazji serwer, więc bądz dla nich miły - po konkursie pomyślą "hmm fajny serwer"(o ile jest fajny, bo jak nie to raczej graczy nie zdobędziesz, bo jak to oklepany z każdej strony kartofel to krucho) i będą grali :)

Opublikowano

Dziękuje wszystkim bardzo za wasze pomysły, jak chcecie to piszcie dalej ja będę wchodzić na ten temat co jakiś czas. Z góry dziękuję.

ziomek wbij na moj serwer jest na 1.6.2 to zobaczysz u mnie czesc mapy eventowej to sobie lookniesz co ja robie i mam full graczy xD

Opublikowano

ziomek wbij na moj serwer jest na 1.6.2 to zobaczysz u mnie czesc mapy eventowej to sobie lookniesz co ja robie i mam full graczy xD

Ok mega spoko wejdę niedługo! Jutro dam like bo dziś mam już limit!

Opublikowano

Konkursy na GiftCode? Niee. Gracze przyjdą, ale nie wygrają tego całego GiftCoda i pójdą w piz**. Nonsens.

Po prostu dużo i inteligentnie reklamuj. ;-)
Jak chcesz pewne sposoby, to pisz PW.

Opublikowano

Po 1 najwarzniejsza jest ogarnieta administracja , ktora wie co robi i zna sie na tym co robi. to jest piorytet

2. Dobra reklama nie jakis Szajs ktory tylko Mówi zapraszamy na serwer bedzie fajna zabawa , w reklamie musi byc wszystko opisane co i jak , i jaki to jest serwer.

3. Najlepiej duzo eventów i do wygrania nagrody na start lub zeczy ktorych normalnie nie mozna zdobyc.

4. Zrobic Reklame na youtube , tak jak juz powiedzialem w tabelce 2 , nie jakis szajs tylko porzadna reklame która pokaze serwer od strony z której gracze nie mogli by go zobaczyc i co on w sobie takiego ciekawego kryje. Jest wiele innych sposobów poprostu trzeba ruszyc glowa i sie ich troche znajdzie , ja ci podalem 4 sposoby a jest takich z 20 , jak nie wiecej ;)

Pomoglem? Daj Like To Pomaga!

xy41b6u4apxo.jpg

Opublikowano

Wystarczy ze bedziesz ogarniety dla graczy. To sami przyjda.

Na pytania nie odpowiadaj. np. Tak,Nie,

Gdy ktos cie wola nie pisz Co. Albo Czego chcesz.

Staraj sie zwracaj uwage graczy .

i zajmij sie cheaterami to podstawa ;)

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

dobra reklama , dobre pluginy i dobra osobowosc

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...