Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] Zarabianie diamentów astralnych

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kcyq.jpg

Cześć! Witam w kolejnym poradniku Nuts`a aka Shao. Dziś chciałbym Wam przedstawić kolejną bardzo przydatną wiedzę na temat diamentów astralnych, co to jest i do czego to właściwie służy. No i w sumie najważniejsze - jak je zdobyć niezbyt dużym nakładem pracy. Jeżeli będzie ktoś miał pytania, zauważy jakieś nieścisłości to walcie, chętnie to poprawię, dodam, zmienię. Każdy się może pomylić. No i w zasadzie to tyle, zapraszam!

i4fj.png

1. Diamenty astralne - parę słów o nich.

Najprościej mówiąc jest to jedna z wielu walut, zaliczana do najważniejszych. Na początku gry nie używamy jej jakoś wiele, ale na kolejnych lvl`ach to głównie niej zyskujemy eq, jakieś ulepszenia i tym podobne. Niżej opisze Wam jak ją zdobyć. Gdzie ona znajduje się w naszym ekwipunku? A no jeśli klikniemy I, a następnie na monety, to tak jak na screenie wyżej, ujrzymy własny stan DA. Za tę walutę można kupić ekwipunek, rzeczy z targu cudów, wymienić je na zen, jakiś lepszych towarzyszy itp. Więc każdy prędzej czy później musi się martwić o stan własnych DA.

~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Dzienne Questy.

Jest to jeden z najprostszych sposobów dostawania diamentów. Nie trzeba się za bardzo główkować, tylko robić to co nam każą. Jeśli chcesz trafić na questy dzienne, klikasz "K", przechodzisz do zakładki "Początek", a następnie klikasz w prawym dolnym rogu "Dzienne Zadania!". Po tym wyskoczą nam 4 opcje, dotyczące PvP, robienia questów, podziemi i potyczki. Za każdą rzecz dostajemy określoną ilość DA - po przeczytaniu tego co jest tam napisane, wiemy wszystko co i jak trwa, ile dostajemy.

~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Modlitwa.

Jest to zdecydowanie najprostszy sposób na zdobycie DA. Wchodzimy w odpowiednie miejsce, czyli ognisko (lub sami je przywołujemy), po czym modlimy się wszystkim nam znaną ikonką. Losowo, możemy dostać dość sporą liczbę diamentów, praktycznie za nic. Jedyną rzeczą jest pamięć o tym.

~~~~~~~~~~~~~~~~

4. Wymiana ZEN na Diamenty.

Trzecia ikonka od lewej od góry. Jeżeli ktoś ma nadmiar PL`nów, to niech sobie zakupi troszkę ZEN, a następnie wymieni je na AD. Można Ich zdobyć całkiem sporo, ale trzeba mieć spore zaplecze finansowe.

~~~~~~~~~~~~~~~~

5. Bonusowe np. Podziemia.

Chodzi o to, że gdy koło mapy mamy zaznaczone, że jest bonus na Dungeony, to oprócz przedmiotu możemy dostać AD dodatkowe, nie jakieś duże ilości, ale zawsze warto patrzyć na ten bonus, jeśli to tylko 3 minuty na przykład.

~~~~~~~~~~~~~~~~

6. Wykonywanie Dungeonów.

Przed wbiciem 60 lvl`u zarabianie na nich jest niezbyt ciekawe. Gdy już kupimy sobie ekwipunek za chwałę udajemy się na te trudniejsze dungeony, z jakąś już konkretną ekipą i liczymy na łut szczęścia. Czasami poleci coś dla nas, to zachowujemy i nosimy, a czasami dla innej klasy, to wystawiamy w domu aukcyjnym, one są dość sporo warte, więc cieszymy się, że AD do nas napływa. Nie zawsze nam coś dropnie, więc nie nastawiajcie się od razu negatywnie.

~~~~~~~~~~~~~~~~

7. Sprzedaż itemków z IS, bądź lepszych potek, składników profesji.

Niektóre potki z IS są warte dość sporo, jak na takie "gówienko", nawet do 2k. Więc osoby z portfelem są pewnie zadowolone, że tak też można zarobić. Nie wiem jak to się kalkuluje, czy można sprzedać dużo czegoś takiego, czy nie, ale wiadomo. Próbować można. Czasami dropnie nam też jakaś miksturka epicka, to też idzie ją sprzedać, z innymi itemami tak samo, składniki do profesji itp.

~~~~~~~~~~~~~~~~

8. Przerzucanie AD.

Najbardziej chyba czasochłonny sposób. Robimy sobie dajmy na to z 10 fakekont, wbijamy 11 na nim, po czym wybieramy jeden ze sposób na zarabianie AD. Nie wiem, unikatowe itemy, daily questy. Potem głównym kontem wystawiamy coś w sklepie po zawyżonej cenie i to wykupujemy z drugiego konta. Filozofia nie jest trudna, ale zajmuje sporo czasu.

~~~~~~~~~~~~~~~~

9. Ile można codziennie oszlifować AD?

Dziennie można oszlifować maksymalnie 24.000 diamenty astralne.

~~~~~~~~~~~~~~~~

10. Profesje.

Jak to jedna osoba trafnie zauważyła, za niektóre profesje można dostać astralne diamenty. Przykładem jest podane przez niego dowództwo, sprawiłem - na 20 lvl`u jest taki "queścik", w 12h 3600 za nic nierobienia to naprawdę jest sporo, więc warto klikać to "N".

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Jak zwykle dobra robota i perfekcyjne wykonanie :D

Bardzo przydatny Tut, nowi gracze nie będą musieli szukać odpowiedzi na tak często zadawane pytanie- "Jak zdobyć AD?"

Opublikowano

Sporo? Czy ja wiem, czy tak sporo. Dodam potem wzmiankę o tym w takim razie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Na 20 lvl przywództwa masz zadanie na 12h i dostajesz 1200 diamentów, niestety można tylko 3 razy jednocześnie daną misję ale 3600 diamentów w 12h za kilka kliknięć to według mnie dobry układ. Jeszcze zostałyby pewnie 3 wolne miejsca i kolejne diamenty z innych misji.

Opublikowano

Dodałbym bym do tego poradnika jedną , dosyć bardzo ważną rzecz , że na dzień można oszlifować 24k diamentów. A tak poza tym powiem krótko Good Job ;)

xD 

Opublikowano

Wprowadzono poprawki :3

1374609758-U346826.png
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam również taki sposób, korzystam od niedawna z niego.

Arena Guantgrym, dziennie możemy wykonać ją około 3 razy jak się nie mylę to w godzinie 9.00 , 13:30 oraz w nocy (już nie pamiętam). Po skończeniu dungeona oraz areny pvp, jest potyczka i musimy znaleźć jakaś ogarnięta grupę lub najlepiej Gildię którą będziemy tą potyczkę robić, mamy na to 30 min, i w ten czas z ogarniętą drużyną można zrobić do 6 razy , gdzie za jednym razem dostajemy ok. 4-7 monet grym + itemek z bossa. Więc dziennie możemy zdobyć nawet 90 monet. Następnie kupujemy jakiś item za te monety i sprzedajemy w ah, polecam butki są warte najwięcej kosztują 60 monet i można sprzedać za 60k diamentów.

xD 

Opublikowano

mozna tez zarabiac za darmo zen(poradnik jest na forum) a potem sprzedawac je za ad ^^ duza kasa 1 zen to okolo 330 diamentow

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"

Najbardziej
chyba czasochłonny sposób. Robimy sobie dajmy na to z 10 fakekont,
wbijamy 11 na nim, po czym wybieramy jeden ze sposób na zarabianie AD.
Nie wiem, unikatowe itemy, daily questy. Potem głównym kontem wystawiamy
coś w sklepie po zawyżonej cenie i to wykupujemy z drugiego konta.
Filozofia nie jest trudna, ale zajmuje sporo czasu."

Dodałbym jeszcze , że można wbić odpowiedni level i codziennie się modlić aż do siódmego dnia a siódmego dnia zamienić zebrane monety (nie pamiętam jak się nazywają) na skrzynkę ( może z niej wylecieć kamień warty 100k AD )
Opublikowano

nie wiem czemu ale nie działa mi przycisk "show" i nic nie chce pokazać co tam napisałeś .

E: Dobra na Firefoxie widzę a na Chromie nie , dobry tut :)

• 2 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Neverwinter] Zarabianie diamentów astralnych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...