Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zdejmowanie simlock kablem serwisowym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Da radę ściągnąć simlocka z Lumi 800 za pomocą kabla serwisowego? Pytam, bo np. z Xperii J dało rade tylko kodem i kosztowało to 70zł+ a kablem mogę za prawie darmo ;p

Opublikowano

na androidy są płatne kody, na iOS'y specjalne simy, a co do windows phone'a to nie wiem, zdjęcie sim locka za pomocą kabelka serwisowego (nie wiem co masz dokładnie na mysli ? USB?) wydawałoby się za łatwe, to już nie te czasy gdy miało się klasyczny tel i trzeba było wygooglować kodzik, wstukać i wuala, telefon bez simlocka. Z tego co patrze to tutaj znalazłem filmik jak za free zdjąc simlocka z 710/800

To jest ukryta treść, proszę
a w razie czego zawsze pozostaje płatny kod ...
To jest ukryta treść, proszę

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Można ściągnąć tego simlocka w domu ale trzeba mieć odblokowany bootloader, który ( z tego co wyczytałem ) można odblokować za pomocą lutowania jakiś kabli na płycie głównej. Moja Lumia 800 wzięta z Orange PL jest ( chyba ) bez simlocka :O Gdy wsadziłem kartę z t-mobile wyskoczyło '' Sieć jest niedostępna. Czy chcesz wybrać inną? '' i zaznaczyłem '' automatycznie '' po czym moja karta z plusa zaczęła śmigać :O Po jakiś 4 dniach ( czyli dziś ) moja karta po prostu zdechła :D nie działa w żadnym telefonie. Myślałem, że simlock się '' przywrócił '', ale najwidoczniej coś się z kartą stało, bo inne chodzą bez zarzutu. Dodam, że działają karty które od nowości były jako mikro sim a moja dwuletnia karta była obcinana. Nie wiem czy to przez to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...