Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

allegro - Pomocy FAST!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki otóż problem:

wystawiłem konto metina na allegro i jakiś pan/apni je kupił (zaledwie 1 godzine temu). Kupił je a ja tych pieniędzy nie mam ;/ .. o co chodzi ? gdzie one przyjdą ? może już są tylko nie wiem jak spradzić.

Opublikowano

A jaki jest sens coś sprzedawać jak nie wiesz co i jak z kasą ?
Sprawdź w Pay czy masz jakąś wpłatę lub poproś tego gościa o potwierdzenie wpłaty na konto kasy, przelewu nie można anulować to jak Ci pokaże potwierdzenie to być pewny że kasa kiedyś przyjdzie.

Regmannn

Opublikowano

A podałeś numer swojego konta w bgz na allegro?

Różnie może być..

Koleś mógł jeszcze nie wysłać pieniędzy.

Pieniądze idą na twoje konto w bgż ( pojawią się na drugi dzień w godzinach południowych)

Opublikowano

podałem tam rachunek w konfiguracji. Coś tam klikłem "wyplac" i teraz pisze ze proces rozpoczęty czy coś takiego. :P

To one same się przeleją ?

Człowieku przecież jak podawałeś numer konta bankowego to chyba do jakiegos innego nie przyjdą ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

podałem tam rachunek w konfiguracji. Coś tam klikłem "wyplac" i teraz pisze ze proces rozpoczęty czy coś takiego. :P

To one same się przeleją ?

Jeżeli miałeś pieniądze na swoim rachunku PayU i zleciłeś wypłatę na swoje konto w bgz, to będziesz miał je jutro.

Opublikowano

Ja pierdziele ludzie co wy macie za problem?. Do autora tematu :

Koleś ci wpłacił pieniądze na payU teraz musisz czekać aż payU ci przeleje kase do banku. Po chuja robisz akucje skoro nie wiesz co i jak? omg -.- następnym razem pytaj sie mamy co i jak jak nie wiesz... bo to kolejny bezsensowny temat.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

I nie zapomnij osobie kupującej wysłać danych do konta, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś.

Opublikowano

po co !! myślenie ci się wyłączyło , kasę dostał na konto payu i sam musi obie zlecić wypłatę z tego konta

wszelkie obroty przez pośrednika jakim jest payu nie wymagają kompletnie znajomości jakichkolwiek danych osoby czy konta która płaci i dostaje kasę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeśli płacił przez płacę z allegro to na maila powinna przyjść wiadomość 'kupijący x zapłacił za przedmiot x'

Jeśli przelał kasę na konto w banku to poczekasz od 24 do 72h

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Jeśli płacił przez płacę z allegro to na maila powinna przyjść wiadomość 'kupijący x zapłacił za przedmiot x'

Jeśli przelał kasę na konto w banku to poczekasz od 24 do 72h

Ja czekałem mniej więcej 20 :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Ehhhh... Krótka lekcja z bankowości.

Pieniądze wpłynęły na PayU o 11 z minutami dzisiaj. BGŻ jest takim bankiem, że przelewy realizuje jedynie w godzinach 8:00-12:00 (Im dłużej trzymają twoje pieniądze tym bardziej im się to opłaca)

Godzinna zakończenia - 11, oznacza, że pieniądze wpłynęły do pośrednika - PayU, teraz ono złożyło zlecenie przelewu do BGŻ-u, które dzisiaj już nie zostanie zrealizowane z powodu godzin działania banku.

Wniosek? Pieniądze będą jutro. Proszę nie korzystać więcej z allegro...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Ehhhh... Krótka lekcja z bankowości.

Pieniądze wpłynęły na PayU o 11 z minutami dzisiaj. BGŻ jest takim bankiem, że przelewy realizuje jedynie w godzinach 8:00-12:00 (Im dłużej trzymają twoje pieniądze tym bardziej im się to opłaca)

Godzinna zakończenia - 11, oznacza, że pieniądze wpłynęły do pośrednika - PayU, teraz ono złożyło zlecenie przelewu do BGŻ-u, które dzisiaj już nie zostanie zrealizowane z powodu godzin działania banku.

Wniosek? Pieniądze będą jutro. Proszę nie korzystać więcej z allegro...

Dziękuję. Teraz właśnie będę korzystał, gdyż mi to wytłumaczyłeś. Pierwszy raz coś upchałem na allegro :(

Dzięki wszystkim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...