Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] server cod4

dowcip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazylem ze niektore servery promod sa widoczne
na liscie z serverami softcore w przegladarce gry, ktos wie moze jak
ustawic tak server z modem zeby byl tez widoczny na liscie serverow bez
moda?

28co9z8.png

Opublikowano

Mógłbyś podać choć jeden serwer (IP) promod na nonmodded list? Chyba wiem, w czym tkwi sztuczka.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Wylacz w filtrach mody i hc i odswierz, jest sporo serverow np promod razem z softcore na liscie, jak wiesz to podziel sie.

28co9z8.png

Opublikowano

Chodziło mi o to, że nie byłem na PC, ale teraz już mam możliwość sprawdzenia.

Tak jak myślałem. Używają wersji 1.7a mojego znajomego. Muszę się go spytać o pozwolenie, a wam to udostępnię.

Oczywiście to jest na linuxa.. taki serwer posiadasz, prawda?

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Hmm , i tu bedzie problem pewnie, mam server na maxrate.pl (nie bede sie dopytywal ale napewno stoi na linuxie) ale na wersji 1.6, szkoda. Nawet sobie nie wyobrazasz ile wlosow mialbym wiecej na glowie gdyby to bylo mozliwe, poustawiac sobie cfg tak zeby nie mogli wybrac niszczycieli, meczennikow itd,. Wiem, postaw se server na modzie i jaki masz problem, chodzi tylko o to ze wtedy wlasnie nie jest widoczny na liscie sc i malo kto wchodzi. Zeby ktos madry mogl zrobic taki trick na 1.6 pewnie pozylbym z 10 lat dluzej. Nie pytaj dlaczego nie stoi na 1.7, sentymenty :p

28co9z8.png

Opublikowano

Możesz podmienić plik cod4_lnxded czy cod4_lnxded-bin? Jeżeli tak, to spróbuję ci jakimś cudem pomóc, chociaż debugging aplikacji pod lnx jest ciężkie na windowsie.

#EDIT: System, na którym stoi serwer, sprawdzasz komendą /rcon version

Opublikowano

linux_i386. Moge zapytac, jak bys dal rade to zrobic, gdzies wrzucic te pliki, moze sie dogadam z administracja na maxrate.

Ach i jeszcze jedno zasadnicze pytanie, chcialbym postawic server na modzie openwarfare, moze niepotrzebnie ci zawracam gitare bo dziala to tylko na promodzie.

28co9z8.png

Opublikowano

Uhm, żeby to edytować musiałbym mieć twoje pliki z linuxa. Hosting na pewno ma jakieś już zabezpieczenia wgrane w plik.

Jeżeli możesz, to spytaj się czy coś zmieniali w pliku (patchowali), jeśli tak, to poproś o te pliki.

Opublikowano

cod4_lnxded i jeśli mają, to jeszcze cod4_lnxded-bin.

Opublikowano

Obojętnie :)

Możesz tutaj w załączniku, czy też na stronie jak np. speedyshare.com.

Opublikowano

Nie było łatwo na edytować lnx na win, ale proszę i mam nadzieję, że to będzie to, bo głowiłem się nad tym dwie godziny.

http://puu.sh/3XB23/44140950ec.cod4_lnxded-bin
https://www.virustotal.com/pl/file/ed20a42dff1e67b5cee7fff3d088208fa73ee19a43539e6467f23528bca94533/analysis/1376045985/

Podmień tylko ten plik.

Opublikowano

Dzieki. W poniedzialek napisze do admina na maxrate i im to podesle, w weekandy zadko sa.

PS. Jak to wypali, bedziesz jedynym na swiecie ktory takie cos zmajstrowal, respekt.

28co9z8.png

Opublikowano

Podmienilem ten plik, odpalilem moda, wszystko smiga ale zostalo po staremu, czyli nie widac serva na liscie softcore. Testowales to na jakims serverze i u ciebie dzialalo? Czy mam cos jeszcze zrobic poza podmiana tego pliku?

28co9z8.png

Opublikowano

Faktycznie.. mój błąd:

v29 = sub_81A985A(&aSI[5], v27);
  sub_81A9B9A(&v48, &aVol_mod[4], v29);

Muszę podmienić wszystkie wartości v27:

http://puu.sh/40bux/7c81d5bfda.cod4_lnxded-bin
https://www.virustotal.com/pl/file/2dcb6669efcd2f0a7eda7078a12ef0894ee60f2f6273e7ba1159e982f60b5a3c/analysis/1376318867/

Miałbym możliwość stestować, gdyby mój pc uciągnął VM, bo mam windowsa.

Aby sprawdzić, czy dobrze podmieniłeś, wpisz /rcon version i sprawdź czy pokaże 'linux-i386', czy 'linux-i387'. Jeśli to drugie, to znaczy, że podmieniłeś.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

kaje, tamten server mi wygasl, musialem nowy wykupic, probowalem podmienic ten plik ale niestety nie dziala teraz. Czy to znaczy ze musi byc edytowany akurat ten plik ktory znajduje sie akurat na tym serverze?

28co9z8.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...