Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sposoby na Oparzenie

Ravgor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Wczoraj byłem nad wodą i strasznie się opaliłem tak aż mnie boli ramiona i twarz.Znacie jakieś sposoby/metody na złagodzenie lub zniknięcie tego bólu ? już robiłem maślanką ale nic to nie dało mi.Za pomoc dam lubie to.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Te gówna nic nie dają, najlepiej przeboleć i po sprawie. A jeżeli nie jesteś "twardy" to idź kupić sobie maść na skórę ^_^

Opublikowano

Tydzień temu miałem podobną sytuację. Spray chłodzi tylko na godzinę, a potem nadal pieką. Najlepiej żebyś chodził po domu bez koszulki i ew wykąpał się w chłodniejszej wodzie wieczorem. Na piekącą skórę nie ma dobrego sposobu. Tak jak napisał Gamus przeczekaj to, a samo przejdzie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jest taki spray, Pantenol? Coś takiego chyba. Taka pianka. Łagodzi oparzenia.

To jest chyba na poparzenia ale nie słoneczne .

Nic tylko czekać , po 2 dniach ci przejdzie

175001456602037225492.gif

Nowicjusz
Opublikowano

nawet prosty krem nivea moze pomóc, na przyszłość smaruj sie olejkami z filtrem bo też tak pare razy odjebałem to spać nie mogłem przez 2 dni na plecach

Jara mnie każdy hejt cipy wylewają smutki. I kiedy na was patrze wiem, że los bywa okrutny

Nowicjusz
Opublikowano

Jak jesteś mocny to wanna pełna zimnej wody i wchodzisz ... siedzisz sobie tam jakieś 10 min około ... Powinno pomóc ^_^

tak i pozniej skóra mu schodzi jak pojebana, mądre :D

Jara mnie każdy hejt cipy wylewają smutki. I kiedy na was patrze wiem, że los bywa okrutny

Opublikowano

Następnym razem pamiętaj aby zaopatrzyć się w jakiś olejek do opalania i pamiętaj że musi Cię chronić przed promieniami UV.

Teraz albo musisz to przeboleć albo smaruj się jakimiś maściami , nie znam maści na oparzenia ale możesz spróbować Nivea.

Możesz też okłaść się sałatą , ponieważ sałata wyciąga z naszego ciała gorączkę czyli ciepło też powinno. Spróbuj też nasmarować się żywokostem , ale kup w zwykłym sklepie warzywniaku żywokost , rozjeździj go wałkiem aby wylała się woda z żywokostu i nasmaruj się tym.

Nie wchodź na długi czas do zimnej wody bo zacznie Ci zchodzić skóra i to jest jeszcze gorsze i brzydko to wygląda.

u6pv.jpg

Opublikowano

Posmaruj się kefirem ; p

Wsadź go nawet na trochę do zamrażarki, aby był naprawdę zimny.

Opublikowano

Posmaruj się kefirem ; p

Wsadź go nawet na trochę do zamrażarki, aby był naprawdę zimny.

Maślanką się posmarowałem i za bardzo nie pomogło

@TOP

Ja się smarowałem jakimś kremem przeciw opaleniowym coś w ten deseń ale ja co chwilę wchodziłem do wody i zbytnio nie pomogło.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...