Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Messor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Postanowiłem założyć ten temat aby przedyskutować temat, jak wyglądał kiedyś Metin a jak wygląda dzisiaj.Dlaczego teraz jest pełno oczojebnych, chujowych i wgl. niepotrzebnych nowości? Wygląda to tak, jakby 10 letnie pokemony przejęły nad tym władzę. Kiedyś był maks 99-120lvl, najlepsza mapka to grota, najlepsza zbroja hwang (złoty albo srebrny), najlepsza broń diabła albo słonko, a teraz kurwa jakieś 250 lvl oczojebne itemki, żalosne kostiumy itd? Czemu tak się dzieje? Czemu nikt nie zrobi priva w starym dobrym stylu, na który grało by pewnie z 1000 osób, tylko każdy próbuje się prześcignąć w tych idiotycznych nowościach?

Opublikowano

Kiedy na mpc pojawia się zapowiedź serwera max 120 lub 99 zaczyna się płacz, że serwer hard, mało broni, zbroi itd. Kiedy pojawia się serwer z 250 lvl i milionem zbroi i broni to zaczyna się dyskusja nad tym czy były robione w paincie czy photohsopie. Osobiście jestem zwolenniczką serwerów w starym stylu, ale serwerów, które są stabilne, bo co za przyjemność grania na serwerze, który pada zanim 1 osoba wbije maksymalny lvl. Niestety tak jest coraz częściej, czego winą bardzo często jest "kolesiostwo", rozdawanie itemów kumplom z tsa, czego przykładem jest Aline. Dlatego ostatnio szukam rozrywki na serwerach na innych kontynentach, gdzie Metin dopiero raczkuje i bardziej przypomina globala w ułatwionej wersji, ale oczywiście w początkowej fazie. Tam też nikt nie wie czym jest atak DDos, nie ma nobstawa, złodziejstwa. Co do Twojej wypowiedzi to do bzdurnych kostiumów dorzuciłabym jeszcze pety i mapę katakumb jako porażki metina ostatnich lat.

2mzof5.jpg
Opublikowano

Tak jest zalozyciel tematu ma racje ....

Mój pierwszy priv na jakim grałem był Avalonmt2 i to chyba byl najelpszy priv ;)

Swietna atmosrfera , a teraz privy to porazki -.-

Milion broni , milion ulepszaczy milion map

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

Wszystko się rozwija, nawet Metin2.

Gdyby nie było tych nowych itemów, ulepszaczy, map to Metin nie cieszył by się taką popularnością.

Teraz ciężko o dużą liczbę graczy na serwerze, ponieważ jest ich multum i nie wiadomo co wybrać, niektórzy patrzą na administrację, niektórzy na same pliki, a inni jeszcze na coś innego..

Nikt nie chce zrobić takiego serwera, który chociaż w 90% pokazywałby to co w poprzednich latach, ponieważ kto chciałby grać na serwerze bez żadnych nowości..? Znajdzie się może te 200-300 osób i na tym koniec.

"Stare czasy nie powrócą"

1373443667-U470250.png

Opublikowano

Witam.Postanowiłem założyć ten temat aby przedyskutować temat, jak wyglądał kiedyś Metin a jak wygląda dzisiaj.Dlaczego teraz jest pełno oczojebnych, chujowych i wgl. niepotrzebnych nowości? Wygląda to tak, jakby 10 letnie pokemony przejęły nad tym władzę. Kiedyś był maks 99-120lvl, najlepsza mapka to grota, najlepsza zbroja hwang (złoty albo srebrny), najlepsza broń diabła albo słonko, a teraz kurwa jakieś 250 lvl oczojebne itemki, żalosne kostiumy itd? Czemu tak się dzieje? Czemu nikt nie zrobi priva w starym dobrym stylu, na który grało by pewnie z 1000 osób, tylko każdy próbuje się prześcignąć w tych idiotycznych nowościach?

Kazdy ma inny gust.Ja preferuje wszystkie typy serwerow od 99 do 250 :)

Metin musi sie rozwijac,isc z postepem.Osobiscie do kostiumow,petow etc nic nie mam.

Srij9JT.png

Opublikowano

Ja bym chcial zeby ktos zrobil priva jak te chinskie csyt 2 , yt2game ..

A jak już ktoś taki zrobi, to płacz nagle, że stare itd.

szq9.png

SYGNATURA BY REEV

Jeżeli potrzebujesz questa, zakodowania strony WWW, podpięcie skryptów pod stronę czy jakiejś nowości do clienta, napisz - pomogę w miarę możliwości.

Opublikowano

Kiedy na mpc pojawia się zapowiedź serwera max 120 lub 99 zaczyna się płacz, że serwer hard, mało broni, zbroi itd. Kiedy pojawia się serwer z 250 lvl i milionem zbroi i broni to zaczyna się dyskusja nad tym czy były robione w paincie czy photohsopie. Osobiście jestem zwolenniczką serwerów w starym stylu, ale serwerów, które są stabilne, bo co za przyjemność grania na serwerze, który pada zanim 1 osoba wbije maksymalny lvl. Niestety tak jest coraz częściej, czego winą bardzo często jest "kolesiostwo", rozdawanie itemów kumplom z tsa, czego przykładem jest Aline. Dlatego ostatnio szukam rozrywki na serwerach na innych kontynentach, gdzie Metin dopiero raczkuje i bardziej przypomina globala w ułatwionej wersji, ale oczywiście w początkowej fazie. Tam też nikt nie wie czym jest atak DDos, nie ma nobstawa, złodziejstwa. Co do Twojej wypowiedzi to do bzdurnych kostiumów dorzuciłabym jeszcze pety i mapę katakumb jako porażki metina ostatnich lat.

Chodzi mi o powrót serwerów pokroju starych chińskich privów medium/easy.

Wszystko się rozwija, nawet Metin2.

Gdyby nie było tych nowych itemów, ulepszaczy, map to Metin nie cieszył by się taką popularnością.

Teraz ciężko o dużą liczbę graczy na serwerze, ponieważ jest ich multum i nie wiadomo co wybrać, niektórzy patrzą na administrację, niektórzy na same pliki, a inni jeszcze na coś innego..

Nikt nie chce zrobić takiego serwera, który chociaż w 90% pokazywałby to co w poprzednich latach, ponieważ kto chciałby grać na serwerze bez żadnych nowości..? Znajdzie się może te 200-300 osób i na tym koniec.

"Stare czasy nie powrócą"

Właśnie gdy nie było tych nowości, to Metin cieszył się największą popularnością.A na serwer w starym stylu, gwarantuje Ci, wbiło by masę osób, bo ludzie mają dosyć tego, co jest teraz i chcą powrotu do przeszłości.

Ja bym chcial zeby ktos zrobil priva jak te chinskie csyt 2 , yt2game ..

Dokładnie.

@Revius

Podaj przykład takiego serwera.

@Gall

A grałeś w Metina w latach x - 2009/2010?

Opublikowano

Chodzi mi o powrót serwerów pokroju starych chińskich privów medium/easy.

Właśnie gdy nie było tych nowości, to Metin cieszył się największą popularnością.A na serwer w starym stylu, gwarantuje Ci, wbiło by masę osób, bo ludzie mają dosyć tego, co jest teraz i chcą powrotu do przeszłości.

Dokładnie.

@Revius

Podaj przykład takiego serwera.

@Gall

A grałeś w Metina w latach x - 2009/2010?

Owszem.Przegralem na plu jakos 4lata.

Klimat byl calkiem inny.Nie bylo tyle dzieci,hackow.Nie mialem wtedy duzego pojecia o grze.Przyznam gralo sie bardzo fajnie lecz nie ze wzgledu na mala ilosc nowosci a ze wzgledu na atmosfere jaka wtedy panowala.

Srij9JT.png

Opublikowano

Dawno nie byłam na pl, ale muszę przyznać, że kiedyś panowała tam nieziemska atmosfera, podobnie jak na pierwszych prywatnych serwerach. Czekam na serwer, gdzie nie będzie cofek co 2 dni, gm nie będzie rozdawał eq kolegom, team będzie zgrany i nie będzie innych przekętów, bo według mnie to właśnie niszczy metina.

2mzof5.jpg
Opublikowano

@Messor

A gdyby wyszedł taki np YT2Game to szczerze - ile by było online?

szq9.png

SYGNATURA BY REEV

Jeżeli potrzebujesz questa, zakodowania strony WWW, podpięcie skryptów pod stronę czy jakiejś nowości do clienta, napisz - pomogę w miarę możliwości.

Opublikowano

@Messor

A gdyby wyszedł taki np YT2Game to szczerze - ile by było online?

Moim zdaniem z 500+. Po prostu Metin kiedyś miał swój kilmat, która od 2011 do teraz jest sukcesywnie niszczony i za 2 lat, to nie będzie Metin, tylko jakaś gra na pokemonów ;/

Opublikowano

"wtedy metin cieszył sie największą popularnością" - i tego nie wrócisz, ja bym chciał żeby mój 5 letni kuzyn zamiast oglądać oczojebne bajki usiadł do Bolka i Lolka albo Reksia, ale nic. Nie ma co płakać, że metin wygląda jak wygląda i z roku na rok jest inaczej. Trudno, ludzie odchodzą, bo nie potrzebują już gry która po prostu będzie wyglądała "w miare" i tak żeby poszła na moich 512 ram i interniecie 1mb. Pogódź sie z tym i albo jak reszta poszukaj sobie innego zajęcia, albo przełknij to co sie dzieje.

Opublikowano

Dawno nie byłam na pl, ale muszę przyznać, że kiedyś panowała tam nieziemska atmosfera, podobnie jak na pierwszych prywatnych serwerach. Czekam na serwer, gdzie nie będzie cofek co 2 dni, gm nie będzie rozdawał eq kolegom, team będzie zgrany i nie będzie innych przekętów, bo według mnie to właśnie niszczy metina.

Jeżeli chcesz nieziemską atmosferę z dawnych lat to musisz wymordować całe pokolenie dzieciarni i kazać starym graczom grać od nowa bo jak wiemy klimat tworzą tylko i wyłącznie społeczność serwera.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...