Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wyłączanie komputera

David009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic mu to nie dadzą takie programy, musisz podstawić obok komputera wentylator, lub dokupić specjalny (Sam korzystam) możesz go dostać w sklepie komputerowym taki wiatrak na obudowę, wtedy minecraft już ci się nie będzie wyłączał, ja np. mam 3 wentylatory w kompie, i nic się nie przegrzewa (Na kartę graf. również jest)

P.S Jeżeli minecraft ci się wyłącza, to inne gry również tak podejrzewam.

Opublikowano

Dziwne żeby się wyłączał z powodu przegrzania. Jak dobrze pamiętam limit temperatury (dla intela) wynosi 105-115 °C. U mnie, jak mam beznadziejne chłodzenie nie przekracza 85°C. Dla pewności sprawdź tą temperaturę w którymś z tych programów.

Opublikowano

Mój kolega miał tak samo odkurzył komputer i po problem i jeszcze jeden powód jak mi kiedyś siadałą karta graficzna to mi się komp wyłączał aż sie spaliła najpierw odkurz a jak nie porzyc od kogoś jakąś kartę graficzna i sprawdź wtedy ;) Myślę że pomogłem

Opublikowano

Jak nie pomoże zwykłe czyszczenie to możesz wymienić pastę, która przewodzi ciepło w procesorze.

Opublikowano

Przeczytałem, że w jednym przypadku pomogła aktualizacja javy. Choć trochę dziwne by ona mogła powodować wyłącznie się komputera

Opublikowano

w biosie masz ustawione takie coś co ci wyłącza komputer gdy masz zbyt wysoką temperaturę komputera.

sciągnij HWmonitor i zrób ss'a, wstaw go tu.

Opublikowano

Wg. mnie najpierw warto sprawdzić tamte metody (odkurzenie komputera, program do zmiany obrotów wentylatora i wymiana pasty).

A odkurzenie tak czy inaczej się przyda jeśli dawno nie odkurzałeś komputera. :P

Programy do zmiany obrotów mogą dać jakiś skutek, jednak nie w każdym komputerze da się zmienić obroty.

No i ostatni sposób to zakupienie dodatkowego wiatraka (pewnie najbardziej skuteczny)

Opublikowano

Na razie po próbuje programy przyspieszające wiatrak.

@edit dobra nie będę się bawił do kupie wiatraczek.

Podaj jakie Bios masz.

Intel czy amd CPU?

Tak jak piszą koledzy wyżej odkurz kompa, otwórz 1 bok komputera, zmień pastę no i możesz dokupić wiatrak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...