Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zacząć przygodę z WoWem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Gra stała się bardzo popularna, stwierdziłem, że i ja zagram.

Właśnie pobieram starter.

Wiem, że mogę tutaj grać tylko do 20-stego lvla, więc mam pytania:

1. Czy może ktoś opisać wszystko co jest możliwe do kupienia? Wszystkie battle chesty, DLC i inne.

2. Czy warto?

Opublikowano

1. http://www.mpcforum.pl/topic/491334-mega-tutorial-wow-jak-zaczac-download-podstawy/ jest tu wszystko opisane ;) Ceny się pozmieniały, tzn. pospadały conajmniej o połowe, tylko prepaid nie spadł - 80zł.

2. Czy warto? Pewnie, że warto! Na prawdę, nie umiem Ci tego opisać dlaczego, bo najzwyczajniej nie wiem, ale jestem zdania, że warto - gram od 2 lat i się nie nudze, nie mam czym się nudzić ;)

G8loSX2.png
Opublikowano (edytowane)

A Pandaria? Jak oglądałem trailery, to mi się podobały te postacie.

Czy ktoś może opisać Pandarię, na czym polega, co daje?

Jak rozumiem, podstawa jest do 80 poziomu.

Dodatki takie jak Pandaria kupić dopiero po osiągnięciu tego poziomu?

Edytowane przez Cruss
Opublikowano

Nie, dodatki możesz kupować kiedy chcesz ;)

Pandaria - daje nowe krainy, nową rasę, nowe raidy(ogólnie nowy end-game content), od groma daily questów, reputacje, mounty i tak dalej...

Ogólnie całe lore WoWa, możesz poczytać sobie na necie, jeśli chciałbyś od tej strony załatwić tą sytuację :P

G8loSX2.png
Opublikowano

Obecnie co polecam to grę na prywatnych serwerach, nic Cię to nie kosztuje a rozgrywka przednia. Nowe motywy blizzarda nie zachęcają starych wyjadaczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie opłaca sie płacić 80 co 2 miesiące, bezsensu. Wciągnie Cie gra w nałóg, jak niegdyś laty mnie i będziesz chciał więcej, a portfel będzie sie kurczył...
...chyba, że jesteś bogaty...

Zapraszam wszystkich serdecznie na mój kanał youtube. Nagrywam CS:GO. Jeżeli ludziom będą podobać się moje filmy, będą łapkować, komentować i subskrybować, to będę wrzucał w miarę regularnie filmiki. Zapraszam do oceny mojego najnowszego filmu 1vs5 - clutch [ACE!].

https://youtu.be/ek1A_2F34HE

Gość malutki688
Opublikowano

jezeli dla ciebie oznaka bogactwa jest wydawanie 40 zl na mieisac to wspolczuje^^

gra jest super, a i mozna na niej w bardzo prosty sposob zarobic

Opublikowano

prywatne serwery szybko się nudzą, i nie zapewniają dobrej rozgrywki zarówno pve jak i pvp.

to chyba nie znasz typowego Sunwell przecież tam to na obecną chwile z PVE wszystko działa poza Gunshipem więc nie gadaj że zła rozgrywka PVE na PVP to czasami się zdarza że zbierzesz 40 osób i odrazu na AV was bierze ile to już razy horda organizowała raidy na SW albo odwrotnie widać ty nie grałeś na wielu takich prywatnych albo wbiłeś 30 lvl i dałeś sobie spokój

jezeli dla ciebie oznaka bogactwa jest wydawanie 40 zl na mieisac to wspolczuje^^

gra jest super, a i mozna na niej w bardzo prosty sposob zarobic

nie każdy chce wydawać 40zł/miesiąc bo jak patrzeć przy dużym okresie czasu nie jest to mała suma zresztą teraz żeby na tym patchu najnowszym grać nie opłaca się ludzie mają swoje prawie całkiem zamknięte gildie wiec nic o takim Proggresie na poziomie WORLD można pomarzyć bo do tego już mają swoich ludzi co zreszta próbują wykombinować i wymyśleć taktyki i tak jak na początku ktoś powiedział WoW ma najlepszy czas za sobą to jest czasy WoTLK patch 3.3.5a kiedy weszło Cata strasznie denny się stał po co to radość z PVP i napadanie na stolice skoro możesz latać po azeroth to sobie lecisz pod thralla i jeszcze szybciej go ubijasz zanim jakiś hordziak się skapnie że ktoś w ogóle przyleciał i bije thralla

Gość malutki688
Opublikowano

to chyba nie znasz typowego Sunwell przecież tam to na obecną chwile z PVE wszystko działa poza Gunshipem więc nie gadaj że zła rozgrywka PVE na PVP to czasami się zdarza że zbierzesz 40 osób i odrazu na AV was bierze ile to już razy horda organizowała raidy na SW albo odwrotnie widać ty nie grałeś na wielu takich prywatnych albo wbiłeś 30 lvl i dałeś sobie spokój

nie każdy chce wydawać 40zł/miesiąc bo jak patrzeć przy dużym okresie czasu nie jest to mała suma zresztą teraz żeby na tym patchu najnowszym grać nie opłaca się ludzie mają swoje prawie całkiem zamknięte gildie wiec nic o takim Proggresie na poziomie WORLD można pomarzyć bo do tego już mają swoich ludzi co zreszta próbują wykombinować i wymyśleć taktyki i tak jak na początku ktoś powiedział WoW ma najlepszy czas za sobą to jest czasy WoTLK patch 3.3.5a kiedy weszło Cata strasznie denny się stał po co to radość z PVP i napadanie na stolice skoro możesz latać po azeroth to sobie lecisz pod thralla i jeszcze szybciej go ubijasz zanim jakiś hordziak się skapnie że ktoś w ogóle przyleciał i bije thralla

ale w tej grze mozna tak latwo robic golda, ze naprawde splacisz abonament i nawet mozesz zarobic ta stowe na miesiac :) a wystarczy do tego jedna postac na 90