Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crysis 2 - lagi przy poruszaniu myszką

dawidek0044

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj zainstalowałem sobie crysis 2 lecz po zalogowaniu się i włączeniu kampania napotkałem na problem a są to lagi przy poruszaniu kamerą w prawo i w lewo, obraz bardzo się przycina. Gdy na przykład idę prosto przed siebie i nic nie robię gra się nie ścina. Może to po prostu wina starego i słabego komputera a może też jest to jakiś inny problem. Dodam jeszcze że gdy jestem w pomieszczeniu i stoje to nic się nie dzieje lecz po krótkiej eksploracji tego pomieszczenia zaczynają się lagi ;>

Mój komp:

Windows xp

Intel Core 2 duo s-755 E43000 2.0 GHz
Płyta Gł. Asus S-775 P5B D2/PCX

Chieftec 350W

Grafika: NVIDIA GeForce GT 610 (1024 MB)

Opublikowano

Masz włączoną synchronizację pionową w opcjach? (inaczej V-sync).

Jeśli tak to ją wyłącz i na odwrót.

W innych grach masz lub miałeś podobne problemy?

Opublikowano

Wyłączyłem lecz niestety nic nie dało, tak mam problem też w innej grze War Thunder. Gdy kiedyś grałem nic nie lagowało i działała ta gra na średnich detalach lecz coś się stało i się zacina. Dodam też że nieraz mam takie problemy w grze league of legends ale tylko nie raz

Opublikowano

Czyli to pewnie jakiś problem dotyczący komputera, możliwe że karty graficznej.

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, rozkręć komputer i przeczyść go z ewentualnego kurzu.

Opublikowano

Użyj Cclaner i przeczyść komputer zrób także miejsce na dysku tam gdzie masz zainstalowanego Crysis'a uruchom jako administrator plik .exe i ze zgodnością swojego systemu operacyjnego, uruchom crysis 2 następnie zminimalizuj później wciśnij CTRL+ALT+DEL kliknij prawym przyciskiem myszy na crysis i przejdź do procesu następnie znowu prawym priorytety i ustaw na wysoki.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...