Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Spis najmocniejszych decków w Duel of Champions

Gqonvi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jako że nie było tutaj na forum takowego tematu, sam postanowiłem go założyć. Zgodnie z nazwą, można w nim wklejać linki do najmocniejszych naszym zdaniem decków, jakie można złożyć w Duel Of Champions. Aby nie robić syfu, chciałbym, aby stosować do tego prosty szablon:

Talia: (nazwa rasy, na której złożony jest deck, oraz ilosć punktów akcji do podniesienia - np. Inferno 4/4/2 )

Bohater: (nazwa bohatera, na którym oparty jest deck - np. Garant)

Link: (tutaj wklejamy link do decka złożonego na stronie mmdoc.net)

Krótki opis: (tutaj staramy się w kilku słowach opisać na czym deck polega, w jaki sposób działa, jego wady i zalety)

Dobra, bez zbędnego pitolenia - zaczynam!

Talia: Nekropolia 6/1/4

Bohater: Seria, Tropicielka Zagubionych Dusz

Link:

To jest ukryta treść, proszę

Krótki opis: Deck ten rozwija swoje skrzydła w późniejszej fazie gry, kiedy to jestesmy w stanie bombardować naszego przeciwnika używając do tego Banshee, oraz Gnilnych Spluwaczy, których możemy następnie ponownie cofać do ręki za pomocą Zawalonych Mostów i ponownie wyrzucać na stół. Jeżeli nasze stworzenia zginą, możemy wyjąć je z powrotem na pole bitwy przy pomocy Legionów Serii, oraz Ostanich Rozkazów Serii. (najlepiej przywracać: Banshee, Gnilny Spluwacz, bądź też Poszukiwacz Śmierci z Pao) Deck jest moim zdaniem prze wybitny, aczkolwiek aby go złożyć trzeba mieć naprawdę dużo cennych i rzadkich kart.

Zachęcam do prowadzenia dyskusji na temat decków w tym temacie, gdyż chciałbym, aby to forum się nieco obudziło :]

FyvzeeY.png

Opublikowano

Talia: Adar-Malik 5/6/1 [dwie wersje, ja gram tą pierwszą z powodu braku pao]

Bohater: Adar-Malik, Caller of Doom

Link:

Krótki opis: Aktualnie mój ulubiony deck, udało mi się nim wbić t1 w turnieju dziennym. Deck opierający się na kontrolowaniu sytuacji na stole przy użyciu dużego zestawu czarów. Początkowo staramy się bronić przed stworami przeciwnika, co w dużym stopniu ułatwia nam The Forbidden Flame, jeśli gramy przeciwko jakiemuś rush deckowi, który zasypie nas kreaturami. Dlatego też gram aż 3 Magic Peddlerów. Jednak prawdziwa moc tego decku to powracający Atropos [przy użyciu pasywki Malika]. Jeśli przeciwnik nam go zabije, wracamy go z cmentarza i wystawiając na polu bitwy dodatkowo do ręki dostajemy 2 stworzenia. Bardzo dobrze spisują się przywracane pająki lub poszukiwacze z pao.

Talia: Zardoc 5/4/1

Bohater: Zardoc, Caller of Valor

Link:

- w tym wypadku to nie mój deck na mmdoc, ale gram bardzo podobnym do tego

Krótki opis: Zardoc jest ostatnio bardzo popularnym bohaterem, dzięki kartom z najnowszego dodatku jest bardzo mocnym deckiem, którym warto grać. Bardzo ładnie łączą się mocne stwory i tanie czary z obu szkół magii. Ważnym elementem są obydwa unikalne spelle, które dają dużą przewagę w rozgrywce. Zamiast wywern lubię grać blackskull crusherami, które mocno wkurzają ludzi grających deckami opartymi na czarach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...