Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znajdzcie mi ktos zasilacz i plyte glowna ?

ShastaMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam sobie zlozyc zestaw do gier ;P Duzo pytam zadawalem

Az w koncu wybralem karte graficzna i procesor

brakuje mi jeszcze plyty glownej i zasilacza

Moze mi ktos dobrac do tego plyte glowna i zasilacz ? Aby cena byla niska lecz plyta nie zla,plyte glowna najlepiej do 200zl nie wiecej,zasilacz tez gdzies kolo 200 najlepiej z 150zl;P

Procek : Intel Core i5 3350p 4 rdzenie

Karta graficzna : Radeon HD 7850

P.S Czy lepiej wziasc karte 1gb czy 2 gb ? Wiele osob mi mowilo ze w grach ''tych lat'' niepotrzeba az tyle ramu w karcie graf.

Tu sa roznice miedzy 1gb a 2gb http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/radeon-hd-7850-1gb-vs-2gb/strona/19095.html ale nadal niewiem;/

Aktualizacja tematu 28lipca 12:23 : Wiadomosc do SweetJesus ---> Obecnie mam obudowe midi tower.Ale gosciu u ktorego naprawialem kompa ze musze przerzucic sie na big tower gdyz komp ma tam duchowe i wszystko jest ciasno upchane.Karta graficzna jest od ATI

ie068n.jpg
Opublikowano

Mobo: Msi b75ma e33

Psu: Deus G1 500w.

Gpu możesz wziąć 2gb, lepiej będzie przy wyższej rozdzielczości.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

P.S Czy lepiej wziasc karte 1gb czy 2 gb ? Wiele osob mi mowilo ze w grach ''tych lat'' niepotrzeba az tyle ramu w karcie graf.

Tu sa roznice miedzy 1gb a 2gb http://www.benchmark...rona/19095.html ale nadal niewiem;/

Testy z benchmarka to testy z benchmarka - nie wiadomo, kiedy testują procesory, a kiedy karty graficzne xD.

Takie pytanie - w jakiej obudowie zamierzasz to upchać ? Weź pod uwagę aktualne temperatury...

Jakiego producenta bierzesz kartę ? Z jakim chłodzeniem ?

// Porządna midi wystarczy. Podaj tylko aktualny model.

Jak jest ciasno upchane, to może pora na jakiś cable menagement ?

Opublikowano

BT? Rly? BT bierze się do wodowania. Porządna MT starczy do wszystkich konfiguracji.

PSU to można nawet Korsarza 450W dać, bo to nie jest zestaw, który potrzebuje papu.

Przy takiej budżetowej karcie najlepiej wziąć 1GB, bo na niej i tak nie odpalisz nowszych gier na ultra w FHD.

Opublikowano

Bierz obudowę MidiTower. Do tego procka msi b75-g43, lub trochę słabsza. PSU to cheftec jakiś 450w, lub Aerocool. Obudowa to np. Brutus M23. Jak znasz, to podaj model obecnej. Oczywiście masz Dysk i napęd na SATA?

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

BT? Rly? BT bierze się do wodowania. Porządna MT starczy do wszystkich konfiguracji.

PSU to można nawet Korsarza 450W dać, bo to nie jest zestaw, który potrzebuje papu.

Przy takiej budżetowej karcie najlepiej wziąć 1GB, bo na niej i tak nie odpalisz nowszych gier na ultra w FHD.

Jak to nieodpale ? Ta wersja radeona to jedna z lepszych zara podam stronke na ktorej byl wykaz fps Widziale mnostwo filmow z ta karta.Goscie mieli intela i5 i jechali na full HD w ultra w takie gry jak bf3 far cry,war-z, i cos tam jeszcze.W bf3 gosciu osiagal 30-70fps.

Przygladowo filmiki na yt

P.S Niezamierzam grac na full hd bo po co;P Zawsze gram na 1280 x 720 bo tak mi wygodnie

-Gra War-z [Nie jest do konca ustabilizowana ale gosciowi chodzi na ultra na tej karcie]

- battlefield 3

tez niezle fpsy jak na ultra

- assasin 3

- farcry

Chlopie mi to wisi :D Jakbys zobaczyl jaką karte mam teraz to bys sie poplakal ... Takie gowienko ze ullalal ;D ta moja karta wart niecale 50zl ... gry typu bf 3 na niskiej rozdzielczosci na najmniejszych wymaganiach nawet nie rusza

Mi nie chodzi o ultra,znaczy ultra by sie przydalo w pozniejszych grach ale starszy ''medium'' w tych nowszych od bf'a

Pamietaj gram rozdzielczoscia 1280 x 720 nie full hd ;P

ie068n.jpg
Opublikowano

Jak to nieodpale ? Ta wersja radeona to jedna z lepszych zara podam stronke na ktorej byl wykaz fps Widziale mnostwo filmow z ta karta.Goscie mieli intela i5 i jechali na full HD w ultra w takie gry jak bf3 far cry,war-z, i cos tam jeszcze.W bf3 gosciu osiagal 30-70fps.

Filmiki to tylko filmiki. 7850 do bf'a 3 jeszcze się nada ale w przyszłości raczej będzie troche odstawać.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...