Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] wifi czy kabel

patrikooop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam internet z netii 15mb, który jest przeciągnięty z warsztatu do routera w domu. Komputer podpięty jest właśnie do tego routera (8level 150kbps\1,5mb). Gdy gram na xbox live, a jestem oczywiście połączony przez wifi (zasięg 4\5 kresek) to czasami czuję klatkowanie, a nawet są momenty, że nie idzie ugrać przez lagi (nawet jak nikt nie użytkuje kompa). I tu rodzi się pytanie, czy dużo pomoże podpięcie kablem (ethernet) routera i xboxa (slim) ? Proszę o szybkie odpowiedzi pozdrawiam.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Myślę, że przy tej prędkości i sygnale nie powinieneś mieć lagów. Podepnij kabel i sprawdź...

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

W poniedziałek zakupię kabel. Dodam, że niedawno miałem problemy z łączeniem się (komputer działał, ale tablet i xbox nie, dopiero zmiana channelu w routerze pomogła). Kiedyś miałem kablówkę 4,5mb i śmigało bez lagów na wifi. A teraz, nie wiem lipa.

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Opublikowano

Komp podłączony do routera i jest 8 pingu na speedtest.net, więc może kabel rozwiążę sprawę (kabel kupię jutro.)

@Pisałem z konta brata

Opublikowano

Kabel pomógł, ale bez szału jednak da się bez problemu grać. Mam pytanie panowie, czy jak gracie w gow judgment czujecie lekkie lagi ? Ponieważ gra śmiga normalnie, ale jak otrę się o kompana na sprincie lub w niego wejdę na sprincie, to trochę czasami cofa mnie do tyłu. Czy to normalne ? A i jakie zabezpieczenie wybrać routera wep czy wpa, bo jak wybieram wpa to prędkosc piszę 75-150kbps a jak wep to 50kbps. I czy channel auto to dobry wybór (router ofc.)

9384.png

FANBOYS GONNA DIE!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...