Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oddany kaplan i pvp.

metin21998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcialem sie spytac kogos kto ma/mial Oddanego Kaplana na 60 lvl lub na jakims przyzwoitym lvl'u, czy jak wbije ten 60 lvl to bede dawal rade na pvp ?

20utztj.jpg

Opublikowano

Jesli chodzi o zabojstwa/asysty/gleby. Tak jak w lolu jestes supportem. Mozesz byc na samym koncu, rola healera jest leczenie kolegow, co nie znaczy, ze ma nie zadawac dmg. Jak ogarniasz i masz dobry build mozesz osiagnac duzo asyst. O "mistrza" zabojstw nie ma co walczyc.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej kleryk ma za zadania leczyć, a nie brać udział w bitwie. A jeśli będziesz dążyć do walki to i tak dużo nie zdziałasz, najwyżej będziesz mieć dużo asyst. Według mnie kleryk który walczy zamiast leczyć jest beznadziejny i nieprzydatny od tego są klasy do tego "stworzone". Kleryk ma za zadanie leczyć, a nnie walczyć.

Opublikowano

Po pierwsze Kapłan do cholery nie jest do pvp .

Jeżeli wybrałeś tą postać to skup się na healowaniu towarzyszy a nie , denerwuje mnie już takie coś że ktoś wchodzi na pvp a nie zna swojej roli , często przez to że kapłan nie zna roli przegrywa się na 70% .

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Opublikowano

Jeżeli wybrałeś tą postać to skup się na healowaniu towarzyszy a nie , denerwuje mnie już takie coś że ktoś wchodzi na pvp a nie zna swojej roli , często przez to że kapłan nie zna roli przegrywa się na 70% .

Przecież kapłan ma skille do stunów i debuffów, do cholery!<fajnie jest wstawić niepotrzebne wyrazy?> Kapłan nie musi leczyć, ale może na pvp. Przez osłabienie pancerza, czy też przywracanie życia za dmg nie musi tylko leczyć.

Opublikowano

Kapłan to nie tylko postać lecząca , dodałem filmik do filmiku który pokaże ci na co stać Kapłana .
Opublikowano

@Up.

Pokaż mi Kapłana 60 poziom na PvP z innymi klasami które mają zrobione eq.

Ten filmik to jest nic.

Czemu nic bo kapłan daje rade ? Widzę że wy tego nie chcecie zaakceptować że kapłan to nie tylko postać do leczenia ... -.-

Opublikowano

@Up.

Nie, nikt tak nie mówi, ale on nie nadaje się na PvP i musisz to zrozumieć, porównaj sobie DMG 60 lvl kapłan a 60 lvl łotrzyk np.

39935986022375653157.png

Opublikowano

@Up.

Nie, nikt tak nie mówi, ale on nie nadaje się na PvP i musisz to zrozumieć, porównaj sobie DMG 60 lvl kapłan a 60 lvl łotrzyk np.

Dlaczego uparłeś się na te dmg? DC można zrobić na leczącego się tanka, ale stun i kryt pozwolą go tylko powalić. Akurat 2 miałem takich na pvp.

Opublikowano

@Up.

Nie ogarniam takich ludzi jak ty , jeżeli dana postać ma słabsze DMG to ty już mówisz że się nie nadaje , do dupy , graj kimś innym każda postać ma swoje + i - . Więc nie mów że jakaś klasa nie nadaje się do pvp , każda sie nadaje tylko ty tego nie potrafisz pojąć !.

Gość koxxxik12
Opublikowano

@Up.

Tylko łotrzyk w 2sec od zaczęcia się wojny pada -.- Co z tego ,że on robi mega dmg? Jak on jest najbardziej papierowaty z wszystkich. Nawet magiem lepiej się przytankuje

Opublikowano

DC pełni rolę supportu chociaż też może się przydać jako-tako w zadawaniu dmg ale klasa sama w sobie jest w dużej roli zrobiona do pomagania innym.Przez co jest rzadka i ceniona przez innych graczy(prawie zawsze jak kogoś brakuje do party do DC :D),ponieważ mało znam osób (włącznie ze mną osobiście) które lubią pełnić tylko rolę supportu w grze.Klasa dla Cierpliwych.

Opublikowano

W sumie to sprawa zależy sporo od tego jakie kto ma eq, widziałem ostatnio na potyczce DC, który wyciągnął więcej DMG od Manipulującego. W sumie nic dziwnego bo sprzęt DC na 18 lvl, a sprzęt Manipulującego z 13 lvl to jest spora różnica. I tak różnica w tych obrażeniach nie była ogromna bo jakieś 2/3k Manipulujący z tym samym lvl co DC wyciągnie o wiele więcej DMG skoro przy różnicy 5 lvl różnica w DPS wyniosła zaledwie 2/3k

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...