Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak pisać cheaty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odnośnie tego co umiem... to c++ opanowany na poziomie zaawansowanym. Na końcie pare nie skończonych( :D) gier 2d i 3d, programy itp. Jakoś nie mam ochoty zabawy z opengl albo directx więc postanowiłem znaleść jakąś alternatywe i chciałbym zacząć pisać cheaty. Tyle że nie mam za bardzo pojęcia jak nigdy się tym nie interesowałem i nie mam pojęcia jak np zaimplementować własny kod do aplikacji i nim edytować działanie aplikacji. No jakby gra miała otwarty sourcecode to by akurat proste było ale co jeżeli nie ma? Trzeba modyfikować wczytaną aplikację i wszystkie jej funkcje w pamięci mam racje? Ale jak... jak to wszystko już maszynowo leci?

//aha dobra zapomniałem że jest coś takiego jak google... cheatengine i adressssyy

Opublikowano

//aha dobra zapomniałem że jest coś takiego jak google... cheatengine i adressssyy

nie w tym problem, problem w tym że ty nie znasz c++ jakbyś znal c++ znał byś programowanie,jakbyś znal programowanie wiedział byś jak działa pamięć.

Sama wiedza co to wskaźnik powinna ci dużo powiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...