Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] zacinki w grze

-ziomek-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Gra mi się strasznie zacina gram na przeglądarce comando dragon macie jakieś sposoby żeby to narpawić

2.Jeszcze jedno pytanie czy mozna grac dwoma kontami na raz na jednym kompie i czy niedostane za to bana ????

x

Opublikowano

Po pierwsze zmień przeglądarke na Firefoxa/Chrome.

Po drugie gdy będziesz w grze kliknij prawym --> jakość --> niska.

Dostaniesz przez to parę fps'ów.

Po trzecie pulpit --> ppm --> właściwości --> ustawienia --> jakość kolorów - 16 bit.

Opublikowano

ok wszstkie rady fajnie oprucz wyboru przeglądarki bo na nich jeszcze bardziej mnie laguje :)

a jak wejść w ustawiena w windowsie 7 ????

x

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś zmienić przeglądarkę na opere ;) i przyśpiesz ją tutoriale znajdziesz w google
- Wyczyść wszystko programem ccleaner
- Pobierz program game booster, przyspieszy to nie co działania komputera

- zmniejsz grafikę w grze

killalllogo.jpg

Opublikowano

ok wszstkie rady fajnie oprucz wyboru przeglądarki bo na nich jeszcze bardziej mnie laguje :)

O których ustawieniach mówisz? :)

Opublikowano

Podaj parametry swojego komputera a po drugie zacznij od antywirusa, ktoś kto mówi zmień przeglądarkę jest w błędzie bo każda przeglądarka jest dobra prócz IE.

bugpointblack.png

Opublikowano

Readon HD Graphics , 4,00 Ram , 1,50 ghz 4 rdzeniowy

@edit a jakiego anty polecacie bo ja miałem ostatnio ale jakieś gówno które mi tylko kompa zamuliło

x

Opublikowano

Komputer jest wporzo, zmień na Operę lub Firefoxa, Pobierz Game Boostera, i uporządkuj rejestr i wyczyść komp. za pomocą programu CCleaner. Antywirus polecam Avast.

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Jeżeli masz system Windowsa 7 64bit. , to jeżeli możesz ,zmień na 32bit. Jak już masz to spoko. Jeżeli masz nieźle zaśmiecony komputer to warto trochę ogarnąć, efektów dużych nie będzie, zawsze to coś. Grając w Darkorbit , klienta daj na nowe okno i zmniejsz odrobinę. Obraz się dostosuje. A w ustawieniach grafiki, daj wszystko na najniższe, oprócz Statków- daj na Wysokie, oraz Tło- na średnie. Parę FPSów więcej, a gra nie będzie odrzucać grafiką.

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Jeżeli masz system Windowsa 7 64bit. , to jeżeli możesz ,zmień na 32bit. Jak już masz to spoko. Jeżeli masz nieźle zaśmiecony komputer to warto trochę ogarnąć, efektów dużych nie będzie, zawsze to coś. Grając w Darkorbit , klienta daj na nowe okno i zmniejsz odrobinę. Obraz się dostosuje. A w ustawieniach grafiki, daj wszystko na najniższe, oprócz Statków- daj na Wysokie, oraz Tło- na średnie. Parę FPSów więcej, a gra nie będzie odrzucać grafiką.

Z tą wersją 32bitową to zaraz zobacze a grafike juz mam tak zrobioną :)

@edit i oczywiście macie all like :) niewiem czy dzisiaj wszystkie bo nie wiem ile mam limitu

x

Opublikowano

4GB ram i 32 bity? Nigdy na informatyke nie chodziliście? To raczej przyjdzie - niż plus z tego względu że na 64 bitowym systemie, można korzystać więcej niż 4gb ram ( w pełni ) bo jeśli damy 32, to wykorzysta 3 i jakieś 200mb ramu, a gdzie reszta? Przepada....

Nie no gościu karte graficzną to masz za 5.000$ stary... Ja nawet takiej nie mam. To jakaś unikatowa wersja ?

P.S. Hobby "Nauka C++" a pojęcia o informatyce masz małe.

Zostaw, te 64 bity, no jak chcesz....inni na forach komputerowych Ci oddadzą taką sama opinie aby zostawić ten system.

Ja na moim 10 letnim komputerze, wyciskam 20 fpsów więc jak na Twój komputer powinno być więcej ( patrząc chociażby na procesor i ram, bo ten komputer ma 512mb ramu i 1 rdzeniowy procesor 1,66 Ghz a karte ze złomu )

Opublikowano

4GB ram i 32 bity? Nigdy na informatyke nie chodziliście? To raczej przyjdzie - niż plus z tego względu że na 64 bitowym systemie, można korzystać więcej niż 4gb ram ( w pełni ) bo jeśli damy 32, to wykorzysta 3 i jakieś 200mb ramu, a gdzie reszta? Przepada....

Nie no gościu karte graficzną to masz za 5.000$ stary... Ja nawet takiej nie mam. To jakaś unikatowa wersja ?

P.S. Hobby "Nauka C++" a pojęcia o informatyce masz małe.

Zostaw, te 64 bity, no jak chcesz....inni na forach komputerowych Ci oddadzą taką sama opinie aby zostawić ten system.

Ja na moim 10 letnim komputerze, wyciskam 20 fpsów więc jak na Twój komputer powinno być więcej ( patrząc chociażby na procesor i ram, bo ten komputer ma 512mb ramu i 1 rdzeniowy procesor 1,66 Ghz a karte ze złomu )

po pierwsze czytaj ze zrozumieniem "nauka c++" dopiero zaczynam :) a po drugie dzięki że mi powiedziałeś żeby niezmieniać na 32 bitowa za to masz + :)

a może ktoś zna odp na drugie pytanie ???

@edit2 I avast zadużo nie pomógł po dalej fps spadają i to strasznie

x

Opublikowano

aha spoko ale , ale teraz zauważyłem że mam problemy z internetem kupie sobie chyba do niego antene (mam mobilny)

x

Opublikowano

Nie wiem avast dla mnie jest do dupy. Dzień przed kupieniem nortona zrobiłem pełny skan avastem i 0 wirusów a norton wykrył z 10 -.- . Ja tam wole zapłacić i mieć ochrone ;)

Opublikowano

Norton, tak, wszystkie cr4cki z gier mi usuną i inne pliki które nie są wirusami nie wspomnę. :) Polecam eset nod 64 w twoim wypadku, duża skuteczność niskie zużycie. Jeżeli masz problem z jakimś MEGA wirusem, kasperski wyczyści wszystko, ale nie polecam go na dłuższą metę bo ma duże zużycie procka i ramu.

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

Norton, tak, wszystkie cr4cki z gier mi usuną i inne pliki które nie są wirusami nie wspomnę. :) Polecam eset nod 64 w twoim wypadku, duża skuteczność niskie zużycie. Jeżeli masz problem z jakimś MEGA wirusem, kasperski wyczyści wszystko, ale nie polecam go na dłuższą metę bo ma duże zużycie procka i ramu.

Nie są wirusami, tak? ciekawe. Nie wiem czy wiesz ale jest opcja żeby norton tej aplikacji nie widział i takie coś nie zajmuje więcej niż 10 sekund

PS: Powodzenia gdy Ci wejdzie jakiś wirus który jest naprawde groźny, avast nie powinien go nawet zobaczeć, bo co można się spodziewać za darmo? tak samo jak pixelbot a pbdo/ibot

Opublikowano

mnie tez loguje

Zmień na chrome lub maxthon

zmien radze

Opublikowano

1. Graj na FireFox/Opera

2. Wyłącz wszystkie aplikacje w tle (skype/gg/steam)

3. Nie włączaj YT jak grasz

4. Przeczyść partycje z systemem (możliwe, że masz mało miejsca na dysku)

5. Defragmentuj partycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...