Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile farmy?

doms5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie ile farmy można mieć w danej minucie?

Pamiętam że kiedyś była jakaś tabelka czy coś z tym związana ale nie mogę jej znaleźć.

Opublikowano

W 10 minut można mieć maksymalnie 114 cs z samych minionów, a jak sie nie myle to 100 cs w 10 min to norma.

Opublikowano

70 farmy w 10 minut to jest dosyć dobrze, postaraj się tyle mieć, a będzie dobrze :)

Opublikowano

Dla profesjonalistów to powinno byc: 1min-10cs.

Oczywiście do 20min jest mniej ale później juz się stabilizuje to czyli 32min 320cs.

Czemu tak się dzieje?

Dlatego, ze w mid-late game się jungluje

Opublikowano

rekord byl w 26 minucie 420 cs . u froggena na streamie pokazywal ..jak kolezka pobil jego rekord jego rekrod byl 300cs w 23 minucie .

Kolega majac ten rekord mial 16lvl a jego jungler 8 lvl .

Opublikowano

froggen to robot nie wiem jak on tyle wyfarmił choć oglądałem jego stream ja zawsze jak mam 70/80 cs w 10/11 minucie jestem zadowolony i tyle powinno wystarczyć

Opublikowano

A jak ma się więcej farmy od przeciwnika na lini to dobrze?

Różnica np ja mam 60 farmy w 10 min a on ma 50 farmy w 10 min.

Opublikowano

10 min 70-80, 20 min 140-150, 40 min 250-300, przynajmniej w meczu typu pasywnego, czyli głownie farma - czasem gank.

Jeżeli przegrywasz ( lux vs kassadin, lee sin vs akali ) i grasz bardzo defensywnie, w 10 min powinieneś mieć ponad 50-60, 20 min 120-150, dalej zależne od innych czynników

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To chyba tylko na gold+ tak jest, bo w tym moim silver adc ma w 30 min z 120 farmy to jest pro. Nie wspomne o topie gdzie rzadko ma ktos +100 w 30 min. Ja tak podobnie zawsze mam 170 farmy. Teraz na topie w 26 min 145.

Opublikowano

heh dla mnie na razie 100 farmy w 10 min jest nieosiągalne, raczej 80-90 to max, chyba ze bym się całkowicie na niej skupił :F

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bo o to chodzi, skupiasz się tylko na farmie, a jak dochodzi do 20 minuty gnębisz przeciwnika, bo masz więcej golda niż on. Oczywiście na całą rozgrywkę na midzie wpływają inne czynniki, takie jak ganki, roaming itd, więc jeśli masz np tylko 100cs w 20, ale np 10 asyst z roamingu, to i tak jesteś na +, bo zapewniłeś swojej drużynie global golda dla tych, którzy byli blisko. Gra na midzie to miesiące, a może i lata ćwiczeń..

Opublikowano

Nie patrz na te liczby, każdy mecz jest inny, najważniejsze to mieć więcej farmy od przeciwnika.

20min enmy adc ma 60cs. czyli jak mój adc ma 61 jest dobrze, tak?

staraj się cs'ować jak najwięcej

bronze w 20min jak ma 100 to jest dobrze

silver 140

gold 160

plat diax 200+

Opublikowano

@UP
byłeś kiedykolwiek w jakiejś z tych lig? o ile nie masz pustej lini, albo grasz jakimś karthusem czy czymś innym czym można wszystko sfarmić nie będziesz miał takiej farmy, bo na plat diax do 20 minuty nie moglbys sie ani razu cofnac albo brac jungle co chwile aby miec te 200+... nawet na LCS'ach itp. niektorzy nie maja tyle, bo przegrywaja linie mocno, a mimo to są na poziomie diamentu/challengera... a jak mi teraz powiesz ze powinienes wygrywac, to jak grasz na platynie to jedna strona zwykle wygrywa, a druga przegrywa ( 1 linia ) ew. jest remis, ale farmy 200+ w kazdej grze napewno nie wyciagniesz, ta ilosc famy jest bardzo zroznicowana i zalezna od gry, czasem stracisz 10 farmy ale za to pomozesz osobie z twojej druzyny, mimo ze ty nic nie dostaniesz z tego, a stracisz farme, ale za to uratujesz jedna osobe z twojego teamu, czasem stracisz 20 farmy ale za to zrobisz dragona...

Wszystko zależy od tego jaka jest gra, jaka postacia grasz, przeciwko jakiej postaci grasz, oraz jaka jest roznica skilla, kto wygrywa - kto przegrywa.

a to co napisal juri_gag, najwiecej jest miec wiecej od przeciwnika? a co jak przegrywasz, albo grasz na przyklad na zeda jakas postacia ktora calkowicie na niego nie umie grac? wtedy mozesz miec mniej, przegrywasz linie ale co z tego lepsze to od dedania co chwile od niego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...