Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Minecraft Alpha/Beta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z tej strony lcpgm i mam do was pytanie. Co byscir powiedzieli na serwer minecraft Alpha/Beta? Moze taki zrobie ale musze zobaczyc ile osob chcialoby taki serwer.

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Ja bym nie chciał, jestem przyzwyczajony do aktualnej wersji minecrafta i nie zniósł bym "bez sprintu" czy bez paska głodu.

Ok czekam na jakies pozytywne glosy!

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Sam o tym myślałem. Mam gdzieś pliki serwerowe i zarchiwizowane mody specjalnie na alphę ;) Oczywiście rób - miałem robić, ale.. coś już później nie robiłem.. Serwer wtedy będzie no-premium, bo na premium (ustawienie o confingu serwera) nie działa tzn. gdy się loguje, to wywala error. Nawet odpaliłem serwer i grałem tam z kimś :P Ale jest problem, bo nie ma jak zrobić rejestracji i logowania (musiałbyś sam zrobić). Bo kiedyś tylko na premium się grało ;)

Jak chcesz to mogę Ci pomóc. Zjebali najnowsze MC i bym pograł jak dawniej :D

Ja bym nie chciał, jestem przyzwyczajony do aktualnej wersji minecrafta i nie zniósł bym "bez sprintu" czy bez paska głodu.

Kiedyś właśnie tak się grało a było dobrze :)

Edit: Znalazłem te pliki ;) Tylko że muszę zrobić formata.. Bo od dzisiaj mam w trayu "Uszkodzony plik" (ale to Java o.O). I nie tylko, bo więcej

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ja zagram jak będzie taki serwer bo wtedy był prawdziwy minecraft a nie RPG...

A najlepiej na alphe tą 1 co wyszla i co miesiąc będzie "update" do następnej wersji :)

Sugestia:

Na serwerze będzie można mieć vipa który daje 3diamenty na dzień itd. PS.Mam więcej pomysłów i moge pomóc (pw).

Opublikowano

Ja bym tylko wziął Alphe. Sam bym na takim serwerze zagrał.

Świetnie by było. Dawne cave'y, zdobywanie rud, brak expienienia!

To naprawdę świetny pomysł, myślę, że dużo osób by się skusiło

pograć w prawidziwego nie-RPG'owego MineCrafta.

Opublikowano

Trzeba znaleść pluginy albo zrobić autorskie.

@topic a ile byłoby na początku serwera slotów?

Powiem Ci tyle, że na pewno zdecydowanie więcej niż gdyby założył na najnowszej wersji ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

OK WIEC NA JAKIEJ WERSJI TO STAWIAC ?
ALPHA PIERWSZA (ZAJEBISTA)
JAKAS BATA 1.3 (OD WTEDY ZACZOLEM GRAC W MC PAMIETACIE JESZCZE JAK SIE KIEDYS ROBILO KOLEJKE PRZYSPIESZENIE DO NIEJ :D )

Pierwsza Alpha moze miec jeszcze jakies bugi ale to bedzie ten urok moze dzisiaj jutro postawie 10 slotowy serwer na testy .

Trzeba znaleść pluginy albo zrobić autorskie.

@topic a ile byłoby na początku serwera slotów?

Tylko cos w stylu AuthMe ale moze napoczatku bylo by tylko premim :( A innych nie bd bo nie chce nafeedowac serwera pluginami ma byc klasyczne alpha!

Sloty nw moze dzis beta testy to 10 . Bedzie to zalezalo od tego ile graczy bd gralo.

Ja bym tylko wziął Alphe. Sam bym na takim serwerze zagrał.

Świetnie by było. Dawne cave'y, zdobywanie rud, brak expienienia!

To naprawdę świetny pomysł, myślę, że dużo osób by się skusiło

pograć w prawidziwego nie-RPG'owego MineCrafta.

O tym marze taki czysty mc! Zaczołem grac na single na alphie bylo zajebiscie! Goni mnie zombie Uciekam a nie tak jak teraz ze 5 zombie na mnie idzie a ja ich z lapki!

Ten czysty survival ucieczki itp ! ME GUSTA :)

Ja zagram jak będzie taki serwer bo wtedy był prawdziwy minecraft a nie RPG...
A najlepiej na alphe tą 1 co wyszla i co miesiąc będzie "update" do następnej wersji :)
Sugestia:
Na serwerze będzie można mieć vipa który daje 3diamenty na dzień itd. PS.Mam więcej pomysłów i moge pomóc (pw).

NIe niestety nie bylo by comiesiecznych update znalezlibysmy najlepsza wersje ktora byla by caly czas

Vipy byly by ale nie takie jak na kazdym serwerze za 11 czy 15 zl/msc tylko po 2/3 zl aby kazdy moglby sie skusic :)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

No to instaluj i oczywiście podaj IP :) Chętnie wejdę, pogram, pomogę. Gdzieś miałem pliki serwerowe z jakimś modem gdzie można wgrywać pluginy ;) Kiedyś się bawiłem z tym i działał plugin na blokowanie skrzynki :D Właśnie dzięki tobie przerzuciłem się na alphe

Opublikowano

okej. Jeśli chcesz to jak najbardziej mogę Ci pomóc z serwerem :) Już nie pamiętam ale chyba na 1.2.6 jest bug kopiowania itemów poprzez skrzynkę.

Opublikowano

Ja bym zagrał :)

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

ok instaluje ale zajmie mi to (jezeli nie bd mial zadnych problemow) ok 1h bo strasznie wolny internet mam bo na dzialce jestem i 60kb/s z iplusem to gora :)

Serwer zrób dla wszystkich najlepiej bo więcej ludzi będzie :)

A kiedy około start i na jaką wersje (alpha 1.2.6)?

Opublikowano

Kiedy Start ? :)

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...