Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GPU wadliwa seria co się dzieje?

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Kupiłem za 100zł uszkodzony lapek HPek DV6700 - podgrzałem układ zwykłą suszarką i lapek odpalił bez problemu. zero artefaktów. następnie. dziś kupiłem za 150zł Hpka dv6000. również to samo. 3 minuty grzania. lapek mi spadł :D ale nadal działa. oraz jeszcze kupiłem też DV6884EG za 120 ale sprawnego. właśnie z niego pisze.
rozumiem że objawy (odpala na sekunde) to nie objawy uszkodzenia GPU tylko kulki się odkleiły :D ?
bo czytałem że uszkodzenie to artefakty, padają wgl, dzielą ekran itp. rozumiem że jeżeli podgrzeje punktowo układ bd ok? tak mam na to sposób. coś czym nie bd smarzył płyty. ani dmuchał na nią 350'c HotAirem :Dmam radiator wygrzewczy :D montuje go na układ i przepuszam przez niego 550'C lub 300'C mysle że 300 styknie. ale po to pisze bo chce wiedziec czy warto. tak na wstep nie pisac zbyt łopatologicznie po od dziś w kompach nie siedzę. jak czegoś nie zrozumiem to napisze :D z góry thx za odp. i prosze o jakieś sprawdzone teorie xD a nie "wydaje mi się że... "

Nieregulaminowa sygnatura.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...