Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Dedyk ile slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ta za 15 zł /m-c?

Ja bym na tym serwera nie stawiał :D no chyba, ze dla 10 osób (kolegów) ta maszyna to bym pod serwer www albo coś w ten deseń :D

Opublikowano

Wy z tym 600 slotów na serio?
Widać jak bardzo znacie się na działaniu serwerów MC. Przy 600 osobach potrzeba zmodyfikowanego silnika, bo zwykły Spigot utrzyma maksymalnie 300 osób, nie mówiąc o CraftBukkicie, który laguje już przy 100 osobach. Dodatkowo autor tematu nie napisał, jakie będą na serwerze pluginy, czy będą podpięte pod szybką bazę MySQL itp. :)
Pierwsza maszyna 300 slotów, nie więcej. :)

Opublikowano

@up czytaj dokładniej.

Pff znawca się znalazł...

Ja nie napisałem, że te 500 slotów to na bukkicie lub coś w tym stylu, napisałem ile taki serwer da radę uciągnąć osób poza tym autor napisałem wcześniej jakie były pluginy teraz zmodyfikował. Więc jeżeli chcesz się czepiać to naucz się czytać. A jeżeli kolega nie ma zamiaru podpinać pluginów pod bazę Mysql ? nijak ma się to do ilości slotów. Jedyne co teraz zauważyłem to dysk Sata 3 a nie SSD, 400 slotów to jest bardzo dobra ilość na ta maszynę.

Opublikowano

@UP
Podpinanie pluginów pod bazę MySQL odciąża maszynę, pamięć RAM. ;)

Dodatkowo teraz spojrzałem, że nie ma tam dysków SSD. To też wielki minus.

Problem lagów na dużych serwerach, to właśnie brak dysków SSD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...