Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące RP a dokładnie N4G.

jasieeks™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zaczynam grać na serwerze rp (n4g nie reklama) i nie wiem jak zacząć . Niby czytałem u nich poradniki ale nie ma nic jak odgrywać akcję , jak pisać to a jak to , gdzie znaleść prace itp. Może ktoś grał i mi wytłumaczy ?

sell klucze aktywacyjne cs go za psc i skiny 

Opublikowano

Posluchaj, nie wiem czy to będzie spam, ale to też rada - nie graj tam. To jest komercja, serwer zrobiony pod zyski. Grałem na PIERWSZEJ edycji tego serwera, [wtedy jeszcze nie Misiak pisał skrypt] i wtedy w FC był klimat. Z biegiem czasu po wejściu już do LS [czyli po San Fierro gdzie klimat się już lekko psuł] pan Misiak zaczął wprowadzać coraz więcej rzeczy premium.

Mimo, że da się grać tam bez posiadania pieniędzy na gre, to jest to cięższe i nie będziesz tak "atrakcyjnym" graczem.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Prace dorywcze znajdujesz w Urzędzie, zaś normalne prace typu siłownia znajdziesz po prostu na mieście :)

Pod słowem "mieście" mam na myśli budynki, wchodzisz i pytasz czy jest kierownik(dodając tam jakieś /me i /do) jeżeli jest to pytasz czy możesz się zatrudnić tam podajesz mu CV(/do (opis)) i masz prace :)

Pracujesz ok. 30 minut na /duty (slot) potem masz wypłatę.

/me - wszystko co odgrywa twoja postać

/do - otoczenie twojej postaci

. - Czat OOC(nie polecam na South Central)

Więcej takich rzeczy znajdziesz w /pomoc, bo tam masz te podstawy :)

Opublikowano

@up - OOC, nie OCC

OOC - Out of character, rzeczy nie związane z grą/postacią

IC - In Character - rzeczy związane z grą/postacią.

Pojęć RP jest mnóstwo ;d

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

To jest komercja, serwer zrobiony pod zyski. Grałem na PIERWSZEJ edycji tego serwera, [wtedy jeszcze nie Misiak pisał skrypt] i wtedy w FC był klimat. Z biegiem czasu po wejściu już do LS [czyli po San Fierro gdzie klimat się już lekko psuł] pan Misiak zaczął wprowadzać coraz więcej rzeczy premium.

Mimo, że da się grać tam bez posiadania pieniędzy na gre, to jest to cięższe i nie będziesz tak "atrakcyjnym" graczem.

To jest święta prawda. Ja osobiście polecam Ci grę na OurSantos.pl (mój nick: Rosomak), LS-RP.net lub ewentualnie (jeżeli bardziej lubisz statsiarstwo i milion nieogarniających graczy, a nie klimat) C-RP.pl. N4G to serwer, gdzie musisz mieć hajs - żeby zrobić cokolwiek. Własny biznes, organizacja przestępcza itp - wszystko za realny hajs.

Jeżeli natomiast dalej chcesz tam zostać, to mam dla Ciebie kilka linków:

http://net4game.com/forum/69-poradniki-i-pocz%C4%85tek-gry/
http://net4game.com/forum/301-oferty-pracy-i-rekrutacje/

z7upphW.jpg
Zapraszam na mojego TeamSpeak 3 !
IP : srv2.multigaming.pl:10012 // Hasło : paranormal

Opublikowano

Ja również nie polecam Ci tam grać, no chyba że jedynie dla zarobku, czyli tworzysz postaci i je potem sprzedajesz.

Jakie sprzedawanie postaci, co ty gadasz?!

@topic: Kilka pojęć:

PG-PowerGaming- Coś takiego: /me bije Janka tak, że łamie nogę. To jest zabronione, to my decydujemy, co się dzieje z naszą postacią.

MG-MetaGaming- Np. Nie znamy imienia typka, a witamy go po imieniu. Albo wykorzystujemy informacje ooc, do gry IC.

Opublikowano

wlatca, jprld, nie podawaj po dwa pojęcia, bo koleś się nigdy nie nauczy. Po drugie - tak sprzedawanie postaci, bo tylko do tego nadaje się teraz n4g, robisz postać, nabijasz godziny, dochodzisz do frakcji, a potem sprzedajesz za 100-200 zł.

Opublikowano

Wystarczy że pójdziesz do jakiejś restauracji i tam zapytasz o kierownika i odegrasz stosowną akcję wraz z rozmową kwalifikacyjną, proste :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...