Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zrobic hosting minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce zrobic prywatny hosting minecraft.

Znam sie na pluginach bukkit itp. ale mam pytanie jak to zrobic żeby było np.s1.magic-dirt.pl:1434

I tak jak ktos kupi lub dostanie odemnie serwer to zeby bylo inne ip np.s2.magic-dirt.pl:1232

Pomocy nie moge tego zalapac jak to hostingi robia

Opublikowano

Podczas rejestracji na Twojej stronie automatycznie tworzy się katalog typu s1, s2, s3 itp. Dane również się tworzą do ftp z dostępe tylko i wyłącznie do katalogu który został założony wraz z userem, Reszta to domena, którą wykupujesz np: magic-dirt i podpinasz pod maszynę z serwerami. s1 i s2 również przy rejestracji stworzyć musi się automatycznie jako subdomena ale katalogu na FTP użytkownika. Czyli rejestruję się i formularz PHP tworzy katalog na maszynie serwerowej o nazwie np: s1 i tworzy subdomenę do tego katalogu s1.magic-dirt.pl Dalej to już kwestia podania IP serwera jako subdomeny podmiętej specjalnie do serwera i odblokowanie portu 1232, który będzie specyficzny akurat dla twojej "serwerowni".

Chyba opisałem to dość jasno :)

Opublikowano

Podczas rejestracji na Twojej stronie automatycznie tworzy się katalog typu s1, s2, s3 itp. Dane również się tworzą do ftp z dostępe tylko i wyłącznie do katalogu który został założony wraz z userem, Reszta to domena, którą wykupujesz np: magic-dirt i podpinasz pod maszynę z serwerami. s1 i s2 również przy rejestracji stworzyć musi się automatycznie jako subdomena ale katalogu na FTP użytkownika. Czyli rejestruję się i formularz PHP tworzy katalog na maszynie serwerowej o nazwie np: s1 i tworzy subdomenę do tego katalogu s1.magic-dirt.pl Dalej to już kwestia podania IP serwera jako subdomeny podmiętej specjalnie do serwera i odblokowanie portu 1232, który będzie specyficzny akurat dla twojej "serwerowni".

Chyba opisałem to dość jasno :)

Ale nie mam strony ale polecisz jakis hosting gdzie moge taka domene kupic?

Opublikowano

hosting to jest hosting a domena to domena :D

hosting oferuje miejsce na stronę i swoją domenę, a naprzykład home.pl oferuje kupno domeny, którą trzeba samemu skonfigurować.

Wiesz, że w domowych warunkach raczej serwerowni nie zrobisz?

Opublikowano

hosting oferuje miejsce na stronę i swoją domenę, a naprzykład home.pl oferuje kupno domeny, którą trzeba samemu skonfigurować.

Już to ogarnełem!

Ale ja teraz se pomyslalem ze nie robie serwerowni tylko serwer 10-20 slot ;D masz like od emnie

Opublikowano

a mam pytanie jak podpiąć zmiene ip pod dot.tk?

bo mam zmiene ip a chce miec serwa wiec chce podpiąc serwa do dot.tk

Opublikowano

Jeżeli masz wykupioną maszynę, to ona ma swoje IP, mozesz przekierowac jedynie IP, wiec poprzez hostingi typu csrv ktore daja Ci Ip z portem np subdomena.csrv.pl:port(24888). Poza tym aby przekierowac DNSy potrzeba troche wiedziec. Nikt Ci tego nie wytlumaczy.

Opublikowano

Aby były takie IP musisz mieć wykupioną gdzieś już np. stronę i domenę, wtedy ustalasz pod jakie DNS'y ma być przekierowana.

Oczywiście, takie IP nie jest darmowe pod taki "prywatny hosting".

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ale po co wy to mu tłumaczycie ? LOL ? Żeby założyć hosting serwerów Minecraft trzeba mieć opanowane w stopniu bardzo dobrym języki takie jak: Java, PHP, HTML, bez tego się nie obejdzie, nie wysilaj się, nie uda ci się to :D Sama maszyna nie wystarczy ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@up i 2 up

Firmę musi założyć jeżeli jego zyski będą przekraczały ileś tam set złotych (nie pamiętam ile) miesięcznie, a tak to może świadczyć takie usługi a'la hostingowe jako osoba prywatna co teoretycznie jest lepsze bo nie musi wywiązywać się z obowiązków jakie ma firma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...