Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer PvP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. A więc tak. Zamówiłem u kolesia panel sms który obsługuje profit, mam już u matki załatwione konto na proficie itd. kupię serwer na ovh(chyba 8GB ram) postawię serwer 60 slotów, pluginy niestety nie będą autorskie, ale u mnie tak już jest, że jak coś robię to dokładnie, bo jak np. strona mi się delikatnie zniekształci to muszę to poprawić... :D A więc tak. Serwer będzie dopracowany, koszta wyniosą +/- 100zł, w następnych miesiącach będzie to jakieś 70zł. I teraz pytanie. Czy koszta poniesione w wyniku stawiania serwera PvP zwrócą się? Chodzi mi o to, aby serwer chociażby utrzymywał się sam z siebie. Oczywiście jeżeli byłyby większe zarobki to powiększyłbym sloty i wykupił lepszą maszynę, a potem kasa szła by do mnie i do moich współpracowników.... Ok. To czy te koszta się zwrócą? Czy mam szanse na jakiś zarobek żeby kupić sobie loda? :D Na jakiej wersji więcej graczy zagra? 1.6.2 czy 1.5.2?

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Opublikowano

Jak survival to lepiej 1.6.2 są konie oraz sądzę , że wkrótce większość graczy będzie na tej wersji , a co do serwa wszystko to jest kwestia kalkulacji, które mogą być mylne. Jednak jeśli sądzisz, że twój serwer się opłaca to próbuj.

mca.png

Opublikowano

@up przecież on pisał "PVP" (facepalm)...

@topic

Ja bym już po 1.6.2 robił, ale sam właściwie nie wiem pod czym więcej gra...

z PVP raczej niestety ciężko zarobić, chyba że VIP'y będą opłacalne - ale nie będą zbytnio ułatwiały i psuły gry

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Wg mnie to z Survival . Chociaz na PvP bys mogl zarobic podobnie jakbys ladnie ogarnol serwer .

Opublikowano

Sam mam serwer PvP, zwrócą się.

Na 100 slotowym PvP zarabiasz ok. 500zł na miesiąc jak nie więcej.

Jeżeli oczywiście serwer będzie atrakcyjny etc.

Spokojnie wszystko się zwróci.

Opublikowano

Nie wyrobisz bez dobrej reklamy. 3-5 miesięcy będziesz musiał dokładać, a potem jak serwer będzie dobry to dopiero coś zarobisz, ale to będą grosze, ponieważ wszystko będzie szło na maszyne.

Takie jest moje zdanie, oparte na doświadczeniu...

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...