Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Ranked od 0

Karolenko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie ile trzeba wygrać meczy po rząd aby znaleźć się w goldzie albo platynie zaczynając od świeżego wbicia 30 lvl ?? :D

eune

Opublikowano

Jeżeli wygrasz pierwsze 10 meczy znajdziesz się w gold V/III

Nie wprowadzaj go w błąd....

Z pierwszych 10 rankedów nie można od razu wskoczyć do Golda...

Po wygraniu wszystkich 10 ląduje się w S 1

Opublikowano

Nie wprowadzaj go w błąd....

Z pierwszych 10 rankedów nie można od razu wskoczyć do Golda...

Po wygraniu wszystkich 10 ląduje się w S 1

to zalezy od przeciwnikow debilu

sydno_eune_77_3_logo.png

Opublikowano

Wygrane pod rząd mówisz... więc jeśli chcesz wszystkie wygrywać to musiałbyś na początku wygrać pierwsze 10 rankedów, wtedy najprawdopodobniej wrzuciłoby cię do Silver1, tam dalej zakładając że żadnej nie przegrasz będziesz miał MMR wystarczające dla tej dywizji a więc punkty leciałyby po ok. 20 za mecz, więc 5 meczy na wbite punktów i następnie 3 do wygrania serii.

10 + 5 + 3 = 18

Zakładając że po rozegraniu wstępnych meczy trafisz do Silver 1, cała droga od unranked do Golda 5 zajęłaby ci 18 wygranych meczy pod rząd.

______

Droga do platynki

Potem dalej jeśli dostawałbyś za meczyk 20 punktów, to na wbicie punktów poświęciłbyś 5 meczy, następnie kolejne 2 mecze na serię. Po tych meczach dostałbyś spokojnie awans o najprawdopodobniej 2 dywizje, więc kolejne 5 meczy w Gold3 i 2 na serię, potem awans od razu do Gold 1, 5 meczy na punkty + 3 na serię. Plat 5, welcome.

18 + 5 + 2 + 5 + 2 + 5 + 3 = 40

Do Platynki musiałbyś wygrać pod rząd 40 rankedów.

A teraz, założenia:

• Żeby tak zrobić musiałbyś mieć tylko wygrane rozgrywki rankingowe, 0 przegranych - w przypadku chociażby jednej przegranej te obliczenia uległyby zmianie
  • Co za tym idzie twoje MMR musi być cały czas wysokie, a za każdy mecz założyłem że dostaniesz 20 LP
  • 0 dodgowania kolejek
  • No i zakładam, że po pierwszych 10 rankedach wrzuci cię do Silver 1.
  • W goldzie twoje awanse dzięki MMR byłyby o całe 2 dywizje w górę

edit.

@down

CZYTAJ ZAŁOŻENIA

edit2.

@down2

No serio. Co za świat, co za ludzie, założeń nie czytają. NO TO CHYBA LOGICZNE, że jeśli ktoś dostanie za mecz więcej LP niż w moich założeniach lub awansuje o większą ilość dywizji na raz lub nawet po 10 rozegranych wstępnych grach wbije wyżej niż przypuszczałem, TO WBIJE PLATKE SZYBCIEJ

Opublikowano

Na kontach e-sportowych ( tych smurfów z lcs'ów ) jest inaczej =)

Riot zrobił turniej pt. "nie istnieje elo hell", więc po co mieli by ingerować jakoś bardziej w to ile dostają lp. Da się zacząć z golda po 10 rankach. Licząc po 30-35lp za wina wyjdzie nam te 30 ranków przy platynce.

League of Legends

Opublikowano

Ja wygrałem 6 z 4 i dostałem Silver IV

Ale pewnie to jest tak rozpisane mniej więcej

1 Wygrana - BRĄZ V- BRĄZ IV

2 Wygrane - BRĄZ IV-BRĄZ III

3 Wygrane - BRĄZ III-BRĄZ II

4 Wygrane - BRĄZ II-BRĄZ I

5 Wygranych - BRĄZ I-Srebro V

6 Wygranych - Srebro V-Srebro IV

7 Wygranych - Srebro IV-Srebro III

8 Wygranych - Srebro III-Srebro II

9 Wygranych - Srebro II-Srebro I

10 Wygranych - Srebro I-Złoto V

95/100 OSTRZEŻEŃ

MEDIA KŁAMIĄ

Opublikowano

Nie zgodzę się z wami, to zależy też od tego ile ktoś robi na tych rankedach.

Dla przykładu mi średnio szło zazwyczaj parę fragów więcej niż dedów i miałem 6 win - dostałem Silver IV

Kolega grał trochę lepiej bo to on ogarniał grę całą, grając akali, miał 6 win (grał w tym samym czasie co ja nawet) - dostał Silver III

Opublikowano

Po wygraniu 10 rankedów możesz dostać się nawet do gold 3. Wszystko zależy od twojego MMR - Match Making Ratio.

Nie wprowadzajcie go w błąd, gdyż po 10 rankedach można znaleść się w goldzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...