Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto ...?

PatrykZvlog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Sprzedalem mojego bodziaka za 1kkk na ravii. Sprzedalem go temu, bo po prostu w chuj razy gralem wojem i mi się znudził.

Mam 40 lvl surką wp jako drop na medale w trudnym lochu.

Za te 1kkk chce założyć szamana smoka albo ninje daggera. Mam 1kkk 55 rad 55 egzo i 50 run konnych.

Co bardziej polecacie? Smoka czy daggera? ( Nie zrobie ankiety bo kom)

Opublikowano

smoka, oplacalniejszy tanszy i wgl. :>

kocham se julke, bo se moge, i se bede kochac, heshehsheshesheshehs

Opublikowano

To już zależy kim Ty wolisz grać. Ja bym brał daggera. Uniwersalny pod PvP i PvM.

Opublikowano

Dagger BO:

1.Lepsze skille (Szybciej wbijesz lvl)

2. Szaman raczej do BUFFOWANIA

3.Ninja nie najgorszy w pvp

4.Ninja jesli masz dobre bony i dobrze rozwiniętą postać będziesz x3 razy lepszy od SMOKA.

pzdr.

Opublikowano

Dagger BO:

1.Lepsze skille (Szybciej wbijesz lvl)

2. Szaman raczej do BUFFOWANIA

3.Ninja nie najgorszy w pvp

4.Ninja jesli masz dobre bony i dobrze rozwiniętą postać będziesz x3 razy lepszy od SMOKA.

pzdr.

Szaman raczej do buffowania, hehe to Ty chyba nie widziałeś zrobionego szamana który rozpierxala wszystko co zobaczy.

Bony na smoka to standardowo. Zbrojka, buty, naszyjnik HP + ABS, branza HP + ludzi + abs magia, kolce ludzi + abs, hełm ludzi + abs magia +unik strzał(nie konieczne, ale przydatne vs archer), tarcza nno + ludzi + blok(nie konieczny aczkolwiek przydatne) + int, broń to ludzi + int + zr + kryt/otrucie.

Build ja bym szedł tak: pomoc/błogo/strzelak/talik/skowyt/odbicie. Dlaczego skowyt jako 5 ? a no w pvp zanim załaduje się skowyt to użyjesz 3x talika i strzelaka co daje o wiele większy dmg, w expie też nie najgorzej, jeśli z buta to hity, odchodzisz kawałek, strzelak i znowu hity. Jeśli z konia to exp ogranicza się do zarzucenia pomocy, błogo, wejścia na konia i machania.

Staty to chyba każdy wie, ale masz: max int, max zr, max hp/siła (hp na serwery trudniejsze, gdzie hp jest ograniczone do +/- 25k, siła na serwery łatwiejsze gdzie hp jest ograniczone do 30k+)

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Jeśli chcesz wbić +95 i pizgać tytanem to tylko woj.

Ale z tych dwóch to smoka, w późniejszym czasie drożej go sprzedaż niż daggera.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Graj WP build pod PVP, lezeli potrafisz grac to bedziesz najle[szy w pvp, bo wp jest rop1, potem body - dagger

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

smok będzie łatwiejszy w zarobku i expie, niż dagger.

zarobisz wiecej smokiem w dodatku potem z tego kupisz daggera.

smok ma buffy po 55 lvlu robi się kosa w expie i jazda, daggerem na mapie 86 niby lajtem ogarniesz, ale metki np klepać już lepiej będzie smokiem.

Opublikowano

No jasne, że Daggerem.

Jak masz buffa to wszystkie bossy są twoje, bierzesz łuk do łapy z porządnymi średnimi, marmurek, buffa i jazda.

Smokiem też się da, ale na pewno nie jest tak łatwo.

Tak poza twoim pytaniem, to radze ci zrobić Smoka (Jako buffka), Daggera (Jako główna postać) i WP-ka (Jako dropka).

Good Luck i miłej gry życzę, z takim zestawem nie będziesz miał problemu.

@Edit

A i dobrze ci radze, zacznij sobie od dropka i zostaw go na jakimś lvl-u (Nie wiem na jakim się tam najlepiej zarabia na tej ravii, ale powiedzmy na początek te 30), wbijaj mu powolutku skille i konia, a w między czasie graj daggerem i wbij jakiś lvl mu.

Wbijesz daggerowi lvl, przeżuć się na dropka (pewnie będzie miał już lepsze skille) i drop sobie coś i sprzedawaj.

Za ten hajs co zarobisz ubieraj ninje i wbijaj mu powoli skille, w między czasie zrób też buffa przynajmniej na taki lvl, żeby wbijać mu już powoli pomoc i błogo na G. Czyli grasz wtedy dropem a na tych 2 postaciach tylko KU czytasz, później jak ninje ubierzesz to grasz ninja razem z buffem, bo bez to lipa ninja może być :)

linki poza mpc

Opublikowano

Jak dobrze ogarniasz szamana to lepiej nim graj.

Tanszy w utrzymaniu i nawet czasami darmowy exp ;)

Szamanem lepiej ogarniesz metki ale za to bossy to juz latwiej ninja.

Ale i tak szaman lepszy na harda :)

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Opublikowano

Nie przesadzajmy, ku zarówno smoka jak i daggera nie są aż tak wygórowane

Jedynie jest różnica w cenie eq

Ja jestem za smokiem, zawsze może posłużyć jako buff, gdy zdecydujesz się założyć nową postać

Poza tym dobry smok na ravii jest dużo wart ( buffy na wyżynkę z 86lv + są w cenie ) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...