Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Smurf.

DamCiWygrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar stworzyć smurfa na West i mam pewien problem. Chciałbym tam wymainować supportów, tylko nie wiem czy mi się to opłaca. Czy taki support mógłby wycarrować grę + potrzebowałbym poradników i opinii jakiś w miarę ogarniętych supportów nawet z MPC. Z góry dzięki :).

Opublikowano

"Wyccarować" jako Blitzcrank lub Thresh, po prostu przyciągasz w team fight i podrzucasz w przypadku Blitzcranka silence a Thresha slow. Chowasz się w krzaki razem z 4 sojuszników i czekasz na ofiarę, przyciągasz i już 1 mniej w team fight. Taki blitz mając wardy i będąc pod AP dość duże dmg zadaje.

Opublikowano

@up

Ta... Tylko sproboj picknac takiego blitza jak on prawie w kazdej grze jest banowany to samo tresh.

A co do carrowania to supprtem raczej nie bedzie tak latwo bo jezeli bedziesz mial retard team to nawet jak prztciagniesz kogos takim blitzem to i tak moze uciec.

Opublikowano

Opłaca się, tylko że grę wycarrujesz tylko i wyłącznie opierając się na ADC który jak jest zerem to mało co zrobisz. A w teamfightach możesz sporo zrobić, kilka dobrych CC i tf wygrany z łatwością. Z supportów warto moim zdaniem wybrać Jannę lub Leonę - picki bardzo mocne a wcale nie tak często banowane.

Opublikowano

jeśli nie masz podstaowej wiedzy, to po co Ci smurf? może najpierw wbij 1000 winow na swoim koncie, dojdz do platyny lub wyzej i potem zakladaj smurfa

bez gif.

Opublikowano

Na pierwszym koncie 700+ winów, teraz 400+ więc jakieś pojęcie o grze mam, tylko nie grałem nigdy supportami dlatego szukam jakiś porad :).

Opublikowano

supportami nie scarrujesz gry, ze względu na to, że nie powinieneś farmić. Możesz maxymalnie pomagac twojemu teamowi i liczyc ze wygracie. Najprzydatniejsze supporty to: Lux(dmg), Leona(cc), Nidalee(dmg + as), Zyra(dmg +cc), kayle (dmg, ult). Osobiscie lubie supportowac cho, elise, fiddlestick. Mocny poke i bardzo duzo robia w tf nawet gdy nie sa nafeedowani

bez gif.

Opublikowano

supportami nie scarrujesz gry, ze względu na to, że nie powinieneś farmić. Możesz maxymalnie pomagac twojemu teamowi i liczyc ze wygracie. Najprzydatniejsze supporty to: Lux(dmg), Leona(cc), Nidalee(dmg + as), Zyra(dmg +cc), kayle (dmg, ult). Osobiscie lubie supportowac cho, elise, fiddlestick. Mocny poke i bardzo duzo robia w tf nawet gdy nie sa nafeedowani

Pierdolisz synek. Sk Nymph był (nie wiem czy jest) najlepszym graszem na weście. Mainuje on sobie suppa. Czyli taki dowodzik że jednak można

Opublikowano

@up Na twoje nieszczęście Umyj Podłogę ma tutaj rację. Umieszczenie przez Ciebie w Tier 1 supp Lux czy Nidalee pokazuje, że kompletnie nie ogarniasz roli supporta. To nie robienie dmg jest rolą supporta tylko ochrona największego dmg dealer w late (zazwyczaj jest to ADC, ale tylko zazwyczaj i tutaj trzeba uważnie obserwować jak to wygląda u Ciebie w drużynie) i zapewnienie swobodnej farmy adc na linii. W tej chwili zdecydowanie najsilniejsze supporty to Nami, Thresh, Fiddle i Zyra. Blisko nich jest Sona, a w niektórych kompozycjach Janna. Lux czy Nidalee sprawdzą się co najwyżej na linii, potem żeby robić dmg będą musiały zrezygnować z supportowych przedmiotów -> gorsza ochrona zespołu, mniejsza wizja.

Opublikowano

Opłaca się, tylko że grę wycarrujesz tylko i wyłącznie opierając się na ADC który jak jest zerem to mało co zrobisz. A w teamfightach możesz sporo zrobić, kilka dobrych CC i tf wygrany z łatwością. Z supportów warto moim zdaniem wybrać Jannę lub Leonę - picki bardzo mocne a wcale nie tak często banowane.

i nami tez ma duzo cc i heala

sydno_eune_77_3_logo.png

Opublikowano

Czyli odradzacie czy polecacie mainowanie supporta na nowym koncie? :P

Jeżeli chcesz tracić nerwy to opłaca się. Tylko potem nie zakładaj tematów, że z brązu nie możesz wyjść grając supportem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...