Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa Gra !?

Blik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka gra według was jest najlepsza. Chodzi mi o coś podobnego do Metin2 i musi być po polsku i oczywiście musi być darmowa.

Jak już podacie nazwy gier to prosiłbym żeby podać od razu link do tej gry

Opublikowano

jest taka gra jak 4story :D podobna :D lub tibia(jak słyszałem dużo ludzi w to gra więc chyba jest fajna)

te gry znajdziesz na tym forum :) życzę powodzenia :)

Janek Wróblewski

Opublikowano

NosTale! Polecam! Sam gram i jestem zadowolony. Gra nie jest taka jak Metin gdzie po 30 lvl gra staje się tylko mędnym expieniem i expieniem. W NosTale lvl idzie praktycznie bardzo szybko i gra się nie nudzi. Jeżeli chodzi i rozbudowę, system handlowy, itemshop (NosMarket) jest poprostu extra. Na początku grasz poszukiwaczem przygód do 15 poziomu i 20 poz. profesji (profesja idzie 2x szybciej) potem mamy do wyboru 3 klasy:

-Wojowik (Szajs)

-Łucznik

-Mag (polecam)

Gdy wbijesz 27 lvl możesz zrobić KARTĘ SPECJALISTY (SP) jest to tzw. Pajama (piżama, śpioch) pierwsze sp jest tylko dla zabawy bo nim nie zadajemy zbytnio wielich DMG a skile to przeważnie wygłupy;) (PS. Jeżeli chodzi o SP to to polega na tym że możesz się w każdej chwili zmienić, czyli nie jest tak że jak wbijesz SP1 to nie zadajesz żadnych DMG)

Oczywiście Kart Specjalisty (SP) jest dużo na poszczególne lvl, np. na 43 jest Jajamaru itd. Każda SP ma swój charakterystyczny wygląd i skile.

NosKumple:

W tej grze jest opcja "NosKumpel" co znaczy że niektóre potworki łapiemy, a one nam toważyszą i pomagają zabijać potwory. Jest też tzw. Bob czy Tom, są to człeko podobne postacie, Bob ma kusze a tom miecz.

System expienia:

Gra jest pod tym względem ŚWIETNA! W Metinie trzeba zabijać tone potworów żeby dostać 0.20% a w NosTale wystarczy zabić jednego i da on tyle expa co tłum mobów w metku. jeżeli chodzi o leczenie to:

są poty ale się ich nie używa, jest tzw. odpoczynek, gdy wciśniemy C postać siada i w ten czas się regeneruje. Ale to nie wszystko! Są też przekąski i posiłki które dropią cały czas, np czekoladowy batonik który możemy spożyć w każdej chwili, albo zupka z ryżem. Aby spożyć zupke trzeba usiąść, ale ona leczy 1000 HP i MP.

Ceny:

Żeby w nostale być nalepszym nie trzeba oszukiwać (tam nie ma oszustów), kupować złota na allegro. Tam EQ dropi na każdy lvl i dostajemy je za misje lub CP (Kamienie Czasoprzestrzenne), a jeżeli nie to zawsze jest rynek gdzie każdy gracz może postawić za darmo sklep. Kupienie EQ na 80 lvl to nic. 20k i masz (20k dropisz w 2-5min).

Można by było wymieniać wiele zalet ale myślę że to wystarczy do zachęcenia. Dodam że grę wypuściła ta sama firma co Metin2 (GameForge, obecnie MMOgames)

POLECAM!

MPSForum wystartował! ;) Zapraszam na serwer!

Opublikowano

Ja Polecam 4STORY Private Serwer!

Funkcje serwera:

Exp: x30 / x40

Gold Rate: x10

Gold Drop Prob: 100% (oznacza to, że zawsze Gold Drop, oprócz pozycji)

Pozycja Drop Prob: 100% (oznacza to, że zawsze upuszczanie elementów, oprócz złota)

Pozycja Drop Count: +2

Lvl itemu: +24

Max lvl postaci: 80

Klasy : Rycerz Mroku Cienia , Wojownik , Kapłan , Zaklinacz , Czarodziej i Łucznik

Jak Zainstalować i Zarejestrować Się:

1)Sciągnij to : MegaUpload (Client)<------ Nie Uruchamiaj !!!! (ponad 1gb)

2)Zarejestruj Się : Rejestracja <----- Regi

3)Sciągnij to : Podstawka na serv (patch) (ponad 2mb) <--- Zainstaluj to do folderu z grą i na pulpicie,będzie "Launch 4StoryEG"

4)Czekaj na Update

Jeżeli masz problem z limitami to tu bez limitu pobierasz : BeZ OgRaNiCzEń

Serwer Serdecznie Polecam Sam na Nim Gram i Prawie Całe eq mam na +14

Opublikowano

Ja polecam grę Last Chaos. Naprawdę super gierka jeśli chcesz się czegoś więcej o niej dowiedzieć to wejdź tu :

http://www.mpcforum.pl/topic/103571-petycja-userow-o-dzial-last-chaos/

assassin.png

Opublikowano

4story to kopia world of warcraft tylko, że darmowa. Podam ci pare fajnych tytułów:

*Cabal- szybki lvl'ing, przyjemne animacje skill'i, da się ogarnąć w -7 dni, przyjemny soundtrack i ładna grafika, max 170 lvl.

*rohan: blood feud- ładna grafika, dobrze rozbudowany system pk, pvp i gvg, monotomny lvl'ing, przyjemny klimat, max 99 lvl (max lvl wbija latami ^^).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...