Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwne (ryski?) na ekranie.

grzecho166

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem otóż na środku ekranu jakiś rok temu pojawiła się cienka długa na około 0.5cm (Ryska?) Widać ją tylko na jasnym tle. Jak ruszamy ekranem to mieni się (ma kolory tak jakby różowy i zielony). Nie przeszkadzało mi to aż tu nagle wczoraj włożyłem psp do plecaka a jak je wyjąłem i odpaliłem to w rogu pojawiła się taka sama plamka. Przy wyłączonym psp zobaczyłem że w miejscu tej plamki i ryski jest tak jakby głębsza niż pozostałe rysa na szybce (o takich kształtach jak te przebarwienia). Niestety nie mogę zrobić zdjęć z powodu kiepskiego aparatu. Czy da się to jakoś naprawić? Czy zostaje tylko wymiana ekranu? Dodam iż ten ekran ma jeszcze jeden granatowy zacięty pixel.

Nie!...

Opublikowano

wymień szybkę zanim rozwalisz cały wyświetlacz i sobie nie pograsz -moja rada

dopóki nie wymienisz nie kładź psp ekranem w dół (czaisz o co chodzi? )

ekran ma nic nie dotykac

zukh.png

Czekam z nadzieją.!

Chce ktoś pliki Tanirus? Walnij 10 like 5 w profilu i napisz na PW

Opublikowano

Teorytycznie plamki mogą pozostać, ale jeżeli zostawisz ten ekran, to do środka może nalecieć kurzu lub innego syfu i narobić ci plam na ekranie wewnętrznym.

Sam tak mam, i zanim się po raz pierwszy o tym dowiedziałem w środku mojego ekranu było już może 200 pyłków kurzu, które strasznie zakłócają grę, szczególnie gdy jesteś w słońcu i wszystko odbija się w nim.

rainbow_dash_by_fluttrshy-d3kgrr9.jpg

Be Cool At Any Situation ||||| Rainbow<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...