Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hasło do instalacji programów i zmian w systemie Windows

maati2000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro, dostaję nowego kompa ( stacjonarny :D ) i chcę założyć na niego hasło abym TYLKO osoba znająca hasło mogła zrobić COKOlWIEK na komputerze, nie chodzi mi o tworzenie nowego konta tylko bez hasła NIC nie zrobi. - Bez Hasła = nic nie zrobisz.

1377531174-U173186.png
Opublikowano

First, be sure that UAC (User Account Control) is enabled. Open the control panel, navigate to the User Accounts & Family Safety section, click on User Accounts, then click on Change User Account Control Settings. Be sure that the sliding bar is not on the lowest setting.

Now that you've confirmed that UAC is enabled, you can enhance it. Open the start menu and go to the search box. Type in Local Security Policy, now hit enter. Once this program is open, navigate to Local Policies, then Security Options. Now scroll down until you see User Account Control in the name of the policies. Once you see them, find the two that say User Account Control: Behavior of the elevation prompt for.... Right click on them and click modify. Change the values to Prompt for Credentials. Exit the program.

Sam z tego kiedyś korzystałem i działa w 100%, sory że po angielsku ale na komórce jestem i nie chciało mi się teraz tego tłumaczyć ale w dzisiejszych czasach to chyba nie problem :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...