Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

długa jazda

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, moi rodzice jadą do bułgarii i tu 2 pytania:

Tata będzie całą drogę jechać i jak nie zasnąć przez 20-30h drogi? Energetyka mamy co jeszcze może być żeby nie zasnąć?

ps. proszę idiotów z poprzednich moich tematów o nie wypowiadanie się.

Opublikowano

można gadać cały czas z 2 osobą żeby nie zasnęła

Opublikowano

Tak czy siak będzie zmęczony. 30 h to za dużo. Zróbcie przynajmniej przerwę ze 2h na drzemkę, bo energetyki tu nie dadzą dużo. Ew radio i rozmowy.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Nie lepiej stabac w srodku drogi i przespac sie w samochodzie? Rozkladacie siedzenia na maxa, tylne tez, ty kulisz sie w odslanietym bagazniku a rodzice na rozlozonych siedzeniach :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

luudzie

jadą do bułgarii przez RUMUNIE! 3/4 drogi to rumunia bo tak to tylko czechy i odrazu bułgaria. Pzdr żeby spać w rumuni... Bedzie cv radio czy jakoś tak i ze znajomym mają gadać. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Jak będzie CB radio to nie ma się czego obawiać. Przy tym się nie da usnąć, czego sam jestem przykładem. Ale tak czy siak postój musi jakiś byś dłuższy.

Opublikowano

Tylko jak mówiłem po jakiś 4-7h będą już w rumuni tam niby ponoć dobra droga ale człowiek się męczy. 30km przy granicy od rumuni wiec sie nie oplaca robic postoju w bulgarii, a w rumuni strach bo kladziesz sie spac w aucie budzisz sie bez auta :/

Vertoi, dnia 25 Lip 2013 - 23:59, napisał:
Kawe w termosie niech weźmie.

energetyk nie bedzie lepszy? maja tam jakiegos red bulla 1l i cos jeszcze 250 ml

Opublikowano

To nie idźcie spać. Ale chyba są jakieś parkingi. Ew niech tata pójdzie spać, albo chociaż odpocząć, a ty czuwaj.

Tyle godzin dla kierowcy to naprawdę bardzo dużo. Mój tata jedzie po 5h i potrzebuje przerwy.

Opublikowano

ja nie jade na cale szczescie bo boje sie rumunów (takiego jednego na boisku mamy to 3 bale zaje..) mowicie ze jedyne rozwiazanie spac isc? ew mama bedzie prowadzić hehe

Admin Cienia
Opublikowano

Przystanek co godzine minimum + przerwa conajmniej godzinka na drzemke w połowie trasy.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Na 10h drogi wiem że wystarczy nawet 1 energetyk ale po takim czasie musi się zdrzemnąć, Twoja mama może spać w czasie jazdy skoro nie kieruje, jak się obudzi to Twój tata pójdzie spać no i tak na zmianę, żeby ktoś pilnował. Kawa, energetyki, czekolada to są dobre rzeczy na niezasypianie.

Opublikowano

hahaha

Z fizjologią nie wygrasz, niema opcji żeby nie zasnąć, jeśli twój mózg zadecyduje "pierdolę go i idę spać bo się przegrzałem" to mózg tak zrobi i koniec kropka, a jazda bez snu to skrajna głupota i nieodpowiedzialność bo można spowodować wypadek (organizm bez snu potrafi się zachowywać jakbyś był czymś odurzony) i na to nie pomoże kawka czy energetyk bo to ma "wspomagać" ciało, a nie regenerować siły (zasadnicza różnica).

I to co napisał kolega wyżej, można porobić "warty".

Opublikowano

30h jazdy bez spania? wypadek jakiś chcecie spowodować?

po 10h niech się zdrzemnie... na 30h jazdy żadne kawy, energetyki nie pomogą...

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

no nic zaryzykuja i chyba mama bedzie prowadzic :)

I dobrze. Mój ojciec kiedyś prowadził 20h z małą przerwą. Jak wrócił.... otępiały, oczy jak królik, jebnął w pościel i spał 14 godzin. Nie radzę. A 30....

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...