Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problem RAM

Endrimaris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec, komp: 8gb ram, 2gb karta grafiki, cpu core i5 i windek 8 (32bit). Chciałbym sobie popykać na shaderach lagi <_< . Wyczytałem w necie ze minecraft przypisuje se tylko 1gb ramu, wiec ja dawaj szybko szukam sposobu na podkręcenie ramu. 3 godziny szukania i prób na nic...

Robiac własny launcher (ten z kodem java... cos tam, cos tam) napotykam błąd a mianowicie po zapisaniu jako plik .bat i właczeniu konsolka gasnie w ciąga jednej sekundy. sposób nr.2: po wpisaniu ramu w magic launcher i logowaniu na konto wyskakuje log z błędem <_< . Sposobik 3 (tez nie pomagający) Wpisanie ram w orginalny launcher premium z minecraft.net konczy się błędem pod koniec ladowania się... Opadam z sił. Dodam również ze próbowałem dodac mniejsza liczbe ram, tez to nie pomaga bo się dzieje to samo!! Proszę nie pisać głupich postów w stylu

"To graj bez shaderów" albo inaczej bo odpowiedz moja będzie prosta, nie po to kupywałem kompa z 2 i pół tys. aby był używany tylko to gier MMO na internecie. Za DOBRĄ I POMOCNĄ odpowiedz dam like a nawet 3, o ile się da.

hihihi hehehe hahahaha...

Opublikowano

Wyskakują ci jakieś komunikaty w cmd.exe? Jeśli wyskakuje ci _JAVA_OPTIONS: xxxx to musisz usunąć zmienną.

Jeśli jesteś no premium spróbuj przez taki kod uruchomić mc :

@ECHO OFF
CD /D "%BINDIR%"
java -Xincgc -Xmx4G -jar Minecraft.jar
pause

Ustawione jest w kodzie 4GB ramu na mc :). Jeśli uruchamiasz mc przez minecraft.jar to kod jest dobrze napisany, jeśli przez coś innego (inna nazwa bądź format) dam ci inny kod.

Opublikowano

@2up sposób który podałeś nie działa :(

@up Jestem graczem premium nie chce się bawic w no-premium bo to ponoć grozi utratą premium (tak wyczytałem na innym forum) A co do komunikatów, nie jestem w stanie nawet przeczytać co tam wyskakuje bo konsola pojawia się na pół sekundy i znika poza tym mam win8 i konsolka jest strasznie mała, tak mała ze nie widze nic poza czarnym polem no i oczywiście paskiem do powiększenia, zamknięcia itp.

hihihi hehehe hahahaha...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...