Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Terraria respie się na początku a nie tam gdzie skończyłem

Toiksde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem w Terrari, dokładniej chodzi mi o to, że gram sobie w terrarie godzinę bez wyłączania jej, po tej godzinie ją wyłączam, skończyłem na zbudowaniu fajnego domku i wyłączyłem oczywiście w tym domku i gdy wbije ponownie na Terrarie to zaczynam tam gdzie zacząłem grę, nie w domku, tylko daleko od domu, a ja długo szukałem miejsca na dom i musze do domu biegać od miejsca zaczęcia gry, jak zapisywać punkt kontrolny ?

Opublikowano

Jest w FAQ:

5. Jak zmienić miejsce mojego spawnu (pojawiania się po śmierci)?

Zbieraj pajęczynę. Znajdziesz ją w jaskiniach. Następnie zamień ją przy Loom na Silk (Jedwab).

Teraz, przy Sawmill możesz stworzyć Bed (Łóżko). Klikając na nie, zmienisz miejsce spawnu.

Pamiętaj jednak, że miejsce, w którym jest łóżko, musi mieć co najmniej 12 kratek szerokości

i 6 kratek wysokości. Wymagane są również ściany na tło oraz źródło światła (np. Torch - pochodnia).

Pamiętaj o prefiksach!

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Punkt spawnu ustalasz po przez łóżko, jeżeli tego nie zrobisz to będziesz respił się w tym samym miejscu co zacząłeś!

Opublikowano

Spawn jest twoim zmiennym punktem kontrolnym, który możesz zmienić. Zmienić możesz za pomocą łóżka klikając na nim Prawym Klawiszem Myszy (PPM), wtedy powinno pisać "Your home has set" czy coś w tym stylu. I potem zawsze jak wyłączysz grę zrespisz się w domku. Pozdrawiam!

21763212208256662512.png

Opublikowano

To jest normalne, spawn zmienisz przez łóżko, które tworzysz z jedwabiu a jedwab z pajęczyny które są w jaskiniach.

U mnie jak zapisze grę dzieje się tak samo, to jest normalne, i tego nie zmienisz. Jedynie musisz zcraftować łóżko

To działa podobnie jak w Minecrafcie :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...