Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu mam lagi ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do Was pytanie, dlaczego mam lagi w Metinie ? - mój sprzęt:

Procesor: AMD Sempron 3400+ 1.80 GHz
Karta Graficzna: NVidia GeForce 6100 nForce 420
Ilość Ram: 2GB
Zasilacz: 300W chyba, naklejka jest po Chinsku ;d
System Operacyjny: Windows Vista 32 bit.
Szybkość łącza internetowego: 22 mb/s

Mój komputer spełnia wymagania minimalne, nawet lepsze niż minimalne ale i tak są lagi, najgorzej jest np w Atlantydzie ( gram na privach ) - tam to mam z 3/8 FPS, dlaczego ?

Programy niepotrzebne są wyłączone.

Opublikowano

A to się w Metinie włącza ? ;o

No jaki config.. muzyka wyłączona, rodzielczosc: 800x600 16bp, IME Mode - Game IME. Fog - far, TNL - CPU, Shadow, off, Frequency,75,gamma,3.

Opublikowano

Wyłącz zbędne programy, przeczyść komputer ccleanerem, ustaw najwyższy piorytet dla metin2.bin

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Być może masz zasyfiony komputer i ci laguje. Gdy grasz na 1 koncie masz takie lagi, czy tylko jak na wielu? Może masz zbyt słaby zasięg internetu - ja miałem przez to lagi i gdy mi poprawili to lagi zniknęły :)

Opublikowano

Internet jest podlączony kablem do kompa, więc to chyba nie przez to :) - i mam lagi przy jednym koncie.

Opublikowano

podaj temperatury z programu HWmonitor.

chce tu zobaczyć 2(!!) ss'y, pierwszy ss kiedy nie grasz, drugi kiedy grasz tak z 30 minut, najlepiej stój w tej atlantydzie.

Opublikowano

Powiem ci tak Zmień procesor na jakiś 2 rdzeniowy powyżej 2,2 to będzie dobrze

+Przeskanuj kompa antywirem :D

PS. Ja w atlantydzie też mam 2-3 fps a kompa mam o wiele lepszego od wymagań i wystarczy że włącze Menadżera zadań (alt+cntl+delete) i z 2-3fpsów mam 30-40 ^^zobacz może też ci podziała xD

#JebacSygnatury

Opublikowano

najlepiej to zainstaluj sobie nowy system, najlepiej xp sp3 32bit, przy okazji zrob format dysku c, przy wlaczaniu metina wylacz inne programy jak masz, np gg, skype , przegladarke a nawet antywirusa (ale wtedy nie rob nic innego jak gra) ja na swoim starym kompie nawet w panelu sterowaniu wylaczylem efekty wizualne (system wygldal jak win98, czyli okropnie, ale szybciej chodzil ;D) u mnie to wszystko pomoglo wtedy i z ledwo jednego konta w ruchliwym miejscu, np dt na dwa podskoczylem ;)

edit: mozesz tez powylaczac rozne uslugi w kompie, jakie to juz sobie wygoogluj, mozliwe tez ze vista jest temu winna bo to najgorszy system jaki wgl jest ;)

Opublikowano

Do tego procka Vista ? ;) czy jest sens ?

Zainstaluj Xp i odczujesz roznice .

Ja mialem amd athlon 1.81 ghz

na viscie mi sie scinal , a na xp w miare hulał :) na pandorze przy 3k ludzi gralem na lajcie ..

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...