Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena komputerów :)

qpa08

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przymierzam się do kupna laptopa. Chciałem Was prosić o ocenę tych trzech komputerów. Czy dobrze się sprawdzają, czy się mocno nagrzewają, jak z żywotnością baterii. Generalnie proszę Was o jak najwięcej informacji na ich temat. Może macie jakieś inne fajne laptopy do polecenia, zależy mi na osiągach i jako takim wyglądzie(ten MSI jest dziwny trochę, ale ma najlepsze osiągi(chyba)).

Samsung NP550P5C-S04PL (chwilowo mój faworyt)

MSI GE70 0ND-467XPL

Asus N56VZ-S3170H

Ps. Jeszcze takie pytanie, czy myślicie że na takim komputerze będzie chodziło nba2k14?

Ps. Używał ktoś touchpada takiego umieszczonego skrajnie po lewej? odkąd pamiętam zawsze miałem w laptopach touchpad po środku i zastanawiam się czy umieszczony tak skrajnie po lewej stronie jest wygodny w używaniu.

Opublikowano

jeśli wyrwiesz tego MSI w tej samej cenie, co Lenovo Y580 (z i7, byle właściwym 4-ro rdzeniowym), to bierz.

GTX660M to obecnie najlepszy układ graficzny do notebooka do ~3,5-4k.

Opublikowano

Z tych 3 co są do wyboru to : Samsung NP550P5C-S04PL

Ale jeśli możesz to podaj budżet jaki możesz przeznaczyć na laptopa , postaramy znaleść się coś lepszego.

u6pv.jpg

Opublikowano

Z tych 3 co są do wyboru to : Samsung NP550P5C-S04PL

Ale jeśli możesz to podaj budżet jaki możesz przeznaczyć na laptopa , postaramy znaleść się coś lepszego.

Przecież wystarczy wejść na stronę producenta - od razu widać, że ma mniej wydajny układ graficzny.

Opublikowano

Szczerze mówiąc budżetem jakoś się nie przejmowałem, te trzy znalazłem na jakiejś liście najwydajniejszych laptopów 2013(że najlepsze osiągi do ceny). Powiedzmy że do 4 tysięcy jakoś. Zależy mi na tym żeby chodziły gry pokroju nba2k tego co ma wyjść i na dobrym przełożeniu wydajności do ceny - mogę dać więcej, ale żeby to miało sens. Fajnie jakby było coś z większym ekranem(przekrój 16, 17 zamiast 15), ale to nie jest najważniejsze.

Opublikowano

Szczerze mówiąc budżetem jakoś się nie przejmowałem, te trzy znalazłem na jakiejś liście najwydajniejszych laptopów 2013(że najlepsze osiągi do ceny). Powiedzmy że do 4 tysięcy jakoś.

W takim razie ;

http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-v3-772g-i7-4702mq-gtx760m-1tb-i3417540557.html

/

http://allegro.pl/alu-msi-ge40-mat-hd-i7-3-2gh-8gb-500gb-gtx760-2gb-i3404311000.html

To już się nadaje do grania.

THAT I'M HERE TO WAKE YOU UP !!!!

PAM PAM PAM PAM PAM PAM !

Opublikowano

Od Acera radzę trzymać się z daleka, chyba że ktoś zamierza w miarę szybko naprawiać swój sprzęt ;)

Tak, oceniaj firmę po jednym, wadliwym produkcie.

Najpierw wyjaśnij, co w nich tak szybko siada ;).

Opublikowano

Po pierwsze Acery są wykonane bardzo kiepskiej jakości - producent kusi ceną i wydajnością, ale zapomina o jakości wykonania (grzeją się, występują problemy z zawiasami, Nikt nie ma dobrego zdania o laptopach tej marki - przejrzyj inne fora, popytaj sprzedawców w sklepach itp... :)

Zgadzam się, że zdarzają się modele, które będą służyły lata - ale ten sprzęt nie jest "pewny" - wystarczy spojrzeć na raporty różnych firm zajmujących się serwisowaniem laptopów np.

http://www.crn.pl/news/wydarzenia/badania-rynku/2012/08/najnowszy-ranking-niezawodnosci-laptopow

Opublikowano

Zrobić Ci zdjęcie padniętego HP, a wciąż żyjącego Dell'a z 2005 czy tam 2006 roku ?

Awaryjny apple ? Kurcze - nie moja wina, że ktoś zalewa, wywala przez okno notebooki (to nie awaryjność tylko debilizm w tych testach). To są testy amerykańskie, a wiesz, kto tam mieszka ?;>.

Wydajność układów notebooka jest tak niska, że IMO można przyoszczędzić na wykonaniu. Poziom GTX550TI za 4.000zł czy też GTS450 za 3300zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...