Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] internet w komputerze ( wyłącza się samoistnie po 1h 50min )

danonix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od dłuższego czasu na tym właśnie komputerze mam taki problem, że po godzinie oraz 50 minutach internet jakby się zawiesza i aby dalej działał należy wyłączyć oraz włączyć połączenie sieciowe w nim by dalej sprawnie przez ten czas działał.

Parametry

Komputer: fujitsu siemens scenic c620

Model DTS-D1944

System windows xp sp3

Intel® Celeron® CPU 2,8 GHz

1,49 GB ram

Pozdrawiam i dzięki za pomoc

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Karta sieciowa się zawiesza.

Możesz przeinstalować sterowniki może coś pomoże ale z tego co wiem z doświadczenia, (serwer w szkole) po prostu trzeba ją resetować i tyle.

W menedżerze urządzeń prawym wyłącz i włącz.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Karta sieciowa się zawiesza. Możesz przeinstalować sterowniki może coś pomoże ale z tego co wiem z doświadczenia, (serwer w szkole) po prostu trzeba ją resetować i tyle.W menedżerze urządzeń prawym wyłącz i włącz.

Właśnie napisałem, że tak robię, by wyeliminować chwilowo problem, ale mi chodzi o to, czy da radę wyeliminować go na stałe w jakiś sposób nie otwierając sprzętu oraz niczego nie wymieniając.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Aaa no tak napisałeś ale już tak poleciałem :P Sprawdź czy nie masz któreś z tych opcji zaznaczonych

-Zezwalaj temu urządzeniu na wyprowadzanie komputera ze stanu wstrzymania
-Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Oczywiście że tak :) i napisz za jakiś czas czy coś pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...