Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-TuT] Jak złączyć kilka .dll i .exe w jeden plik!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku pokażę wam jak można połączyć kilka plików .dll / .exe w jeden !

Skan takiego pliku: https://www.virustotal.com/pl/file/d7730a3d21038bb2985e991b0effe56ffec023d23d53ead061fc13914d9c16db/analysis/1374760476/ jak widzimy jest 0 / 42 w przypadku użycia bindera było by to ~40/42 ;)

Potrzebujemy:

1. Po uruchomieniu instalujemy, chyba każdy będzie potrafić(?) i oczywiście odpalamy :)

ng0dlx.jpg

Do "1" przerzucamy wszystkie pliki i musimy zaznaczyć tym 'ptaszkiem' nasz plik .exe czyli u mnie "MC Launcher.exe"

W "2" wybieramy lokalizacje gdzie ma być zapisany program 'scalony'

Klikamy "3" i czekamy chwilę, gotowy plik będzie na was czekał w podanej lokalizacji

Istnieje wersja oryginalna tego programu lecz ona jest konsolowa i trudna w obsłudze, ale z GUI już nie jest taka trudna ^_^

Jeśli był to kosz :<

Opublikowano

Ciekawe ale ref był zbędny.

Wykrywalność bindera zależy wyłącznie od jego popularności jeżeli wymyślisz swojego będzie napewno mniej wykrywalny.

Opublikowano

każdy szanujący się binder ma wirusy

o ile dobrze pamiętam UPX(chyba, nie jestem pewien) miał możliwość łączenia kilka w 1 ale wykrywalność wzrastała z 0/47 do 4/47

poprawcie mnie bo napewno nie miał tej możliwości

1375799776-U359635.jpg

Opublikowano

Ciekawe ale ref był zbędny.

Wykrywalność bindera zależy wyłącznie od jego popularności jeżeli wymyślisz swojego będzie napewno mniej wykrywalny.

Po co robić własnego, pewnie i tak anty wirek go wyłapie za backdoora lub co innego..

Skoro mamy microsoftowy który pokazuje 0/43 .. ?

Twój post jest zbędny.

Opublikowano

Z tym że ten binder do uruchomienia programu dodaje konieczność posiadania net framework 4

I jeśli w pliku który chcesz zbindować jest wirus to i tak antywirus go wykryje.

a, mój błąd, nie doczytałem że to jest tylko pod aplikacje .net

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Oczywiście program oferuje blokadę rozpakowania zawartości?

Żaden program nie daje Ci 100% bezpieczeństwa, chociaż tak szybko przejrzałem google w poszukiwaniu unpackera i nie znalazłem nic, możne źle szukałem.

Opublikowano

Nie chce mi się instalować net frameworka ale założe się że wypakowuje z siebie wszystko do tempa przy uruchomieniu

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Nie chce mi się instalować net frameworka ale założe się że wypakowuje z siebie wszystko do tempa przy uruchomieniu

Sprawdziłem, temp czyste pewnie gdzieś je ukrywa bardziej lub po prostu trzyma je w sobie :)

Opublikowano

Dodaj skan.

Nie wiem jak dać skan tego, plikczek ma 6kb i on pobiera aplikacje nie wiem gdzie :D

Program z codeplexu to chyba nie wirus?!

Jednak znalazłem pliki:

https://www.virustotal.com/pl/file/ef343745e63b09103cf57f598f2340966a02f548ef4a1f65498ce0bc09710aaa/analysis/1375349497/

wraz z downloadem do zapakowanego

http://www28.zippyshare.com/v/81428760/file.html

Opublikowano

Ja polece od siebie Aika ;)

Tu możesz zobaczyć jak wygląda

Do zalet na pewno należy masowe pvp typu 500 vs 500 :D

Niestety po angielsku :(

#EDIT

Nie ten temat cholera, sorki

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...