Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] AutoUpdater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje pomocy w "dopełnieniu" mojego AutoUpdater'a.

Mianowicie:

1. Chciałbym, aby szukało aktualizacji, a później była by możliwość pobrania jej. (mam to zrobione tylko, że mam tak: w kodzie mam wersje 0.2 a na servie 0.3 i jak pobiorę 0.3 to będzie nadal wyskakiwało, że jest dostępna nowa wersja, bo w kodzie jest 0.2)

2. Jak zrobić, żeby pobierało w %appdata%?

Mam ustawione tak:

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) & ("ErPack.zip"))

I pobiera mi zamiast w appdata to w folderze Roaming, z tym, że plik zamiast ErPack.zip jest RoamingErPack.zip. Jestem idiotą :) Zamiast ("\ErPack.zip") Miałem ("ErPack.zip")

3. Jak klikam Button1 to zamiast mi zacząć pobierać to mi wyskakuje, że "Pobieranie plików przebiegło pomyślnie" Wina mediafire, było trzeba wpisać kod z obrazka ;D

4. Jak zrobić, żeby podczas pobierania zamiast buttona "Aktualizuj" było "Zatrzymaj"(żeby też zatrzymywało pobieranie) ?

5. Jak zrobić aby autoupdater sprawdzał pobrane pliki (spójność tych co są na kompie a tych co są na servie)

6. Jak zrobić, aby .zip się rozpakował po pobraniu? (automatycznie AutoUpdater)

7. Czy można zrobić, żeby AutoUpdater sam się aktualizował? (np. na stronie miałbym wersje.txt powiedzmy 1.0, a w AU 0.1 i żeby AU wykrył aktualizacje i pobrał do 1.0)

Jak na razie tyle mi potrzeba ;P

Jak coś to będę edytował.

Edit:

Temat do zamknięcia już wszystko wiem :)

Opublikowano

ref ;<

4. Jak zrobić, żeby podczas pobierania zamiast buttona "Aktualizuj" było "Zatrzymaj"(żeby też zatrzymywało pobieranie) ?

5. Jak zrobić aby autoupdater sprawdzał pobrane pliki (spójność tych co są na kompie a tych co są na servie)

6. Jak zrobić, aby .zip się rozpakował po pobraniu? (automatycznie AutoUpdater)

7. Czy można zrobić, żeby AutoUpdater sam się aktualizował? (np. na
stronie miałbym wersje.txt powiedzmy 1.0, a w AU 0.1 i żeby AU wykrył
aktualizacje i pobrał do 1.0)

Edit:

Temat do zamknięcia już wszystko wiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...