Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Niewidocznosc w danym miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, szukam pluginu/flagi wg lub skryptu na niewidzialnosc w danym miejscu, tak ze ktos wchodzi i jest nie widzialny na tyle czasu ile bedzie w danym miejscu.

Mam zamiar robic parkour na serwerze SurvivalGames jako minigame (rozrywka) i chce aby gracze sobie nie przeszkadzali

Za pomoc/link do pluginu/nazwe pluginu daje limit dzienny like, 5 w profku :)

Opublikowano

Ciężko tak . Myślę, że można to załatwić vanishem http://www.mpcforum.pl/topic/407260-dleinvisible-v11-plugin-czyli-stan-sie-niewidzialnym-dla-graczy-i-potworow-na-serwerze-craftbukkit/?&hl=%2Bvanish+%2Bgeoning&fromsearch=1

Jeśli dany parkour jest w odrębnym świecie można dać uprawnienie do używania vanisha graczom tylko w nim. Być może nie jest to zadowalające Cię rozwiązanie, ale nie mam innego pomysłu.

mca.png

Opublikowano

Dajesz uprawnienie do vanish wszystkim graczom w świecie w którym stoi parkour. Będą oni mogli go włączyć sobie ,lecz aby uczynić możliwym używanie vanisha tylko na terenie parkour musiałbyś dać globalną flagę blokującą komendę /vanish, ale za to dać flagę na terenie cuboida, który obejmuje dany parkour , która umożliwia używanie vanish. Nie znam innej metody na niewidzialność. Może inni

Albo prościej postaw dozownik z miksturą niewidzialności przy wejściu.

mca.png

Opublikowano

Jeszcze cos pokombinuje, narazie dzieki, czekam na inne odpowiedzi :)

Moze ktos cos znajdzie

Dodam, ze takie cos jest na serwerze SC(StreetCraft) bodajze S2

Opublikowano

Ja myślę, że takie coś, że gracz stanie na płytce naciskowej i automatycznie dostaje z poty niewidzialności to 1 wyjście. 2 to dodanie do płytki/przycisku, że automatycznie dodaje umiejętność w tym przypadku niewidzialność. Z vanishem był by problem, że gracze mogli by wychodzić z twgo świata na vanishu i być na okrągło... Więć prponuję Ci moje 2 wyjśćia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...