Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Neverwinter.

metin21998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ! :) Jestem w trakcie ściągania gry Neverwinter i tu pytanie do was

czy w tą grę można grać bez wkładania kasy na is'a i czy ludzie z is'em nie będą tak zwanie nie do pokonania i czy nie będziemy odstawać ? To pytanie 1 :)

Jaką klasą najlepiej wystartować ze swoją przygodą w neverwinter ?

Czy opłaca się grać na początek kapłanem, lub może czymś w stylu ninja :D ? (nie znam się :D )

I czy ta gra jest bardziej w stylu PvP ( Metin2 ) czy bardziej misję, fabuła i wspólne wykonywanie misji ?

Pytanie 3 :D

Czy nie dostane załamania nerwowego :D ? Jest tam coś takiego jak kowal :D ? Który może popsuć Ci itemy.

Pytanie 4 :D

Czy nie ma tam czegoś w stylu : Czity, Chaki, boty ? Żeby nie było, że tak jak w metku jakieś chińskie boty Ci przed nosem biegają :D

Pytanie 5 :D

Jakieś porady osobiste :D ?

20utztj.jpg

Opublikowano

1- is jest, no i zawsze jest tak ze ten kto laduje kase w gre to bedzie lepszy od tego co tej kasy nie laduje

2- klasa nie ma znaczenia, wszystkie klasy sa zbalansowane, to juz zalezy tylko od ciebie. bardziej istotnym pytaniem jaka rase dla klasy. a to juz masz opisane tutaj

http://www.mpcforum.pl/topic/981218-tut-wybor-rasy-do-klasy/

gra jest i pve bo sa instancje, a pvp tez jest niczego sobie.

3-nie ma czegos takiego jak kowal. jedyne co ulepszasz to gemy

4-jak na razie nie slyszalem o zadnych botach i czitach a z racji tego ze sa czeste aktualizacje to bedzie tego malo

5- gre jak najbardziej polecam. ja posiadam 51 lvl i jeszcze mi sie nie znudzila ;]

Age is just a number :)

Opublikowano

0. Bez wkładania kasy możesz osiągnąć to co osoby z is z tym że dużo dłużej, a plusy są takie że możesz mieć lepsze eq ale nie koniecznie bo itemy możesz też sam zdobyć(zależy ile czasu sam poświęcisz) i będziesz mieć lepszego mounta znaczy szybszego, sumując z is osiągniesz dużo więcej w szybszym czasie bez is wolniej.

1.Wybierz sobie jaka chcesz klasę wszystko zależy od tego jaki typ gry preferujesz, duże dmg łotr, manipulujący, duży def GF albo GWF, podobnie z walką lubisz bezpośredni kontakt postacie z bronią białą, na odległość magiczne.

2.Grałem w metina i stwierdzam że gra się dużo różni, tzn jest bardziej na stawiona na kooperacje, niektórych misji sam nie wykonasz, podobnie z pvp puki co nie ma 1vs1 tylko 5vs5 minimum, za to fabuło jest bardziej wciągająca od samego początku :)

3.Kowala nie ma :D jedyne co może ci spalić to runy takie kamienia max poziom 10 ale i tak jak faila złapiesz to niszczy tylko 1 a nie wszystkie, a z resztą obczaisz jak zagrasz ;)

4.Botów puki co nie ma ale z tego co obserwuję to już jakiś ruch w tę stronę jest, ale i tak w uproszczenie rozgrywki a nie exp bot itp.(niby coś jest na yt ale płatny a w grze nie zauważyłem żeby ktoś botował)

5.Nie pisz durnych tematów których jest od cholery na tym forum(łotrzyk pomocy, jakie skile, co lepsze itp) po prostu spróbuj zrozumieć tą grę a takie pytani będą zbędne, wybór rasy pod klasę bież jaka ci się podoba, tak samo ze skillami, zaczynasz więc nawet jak źle wybierzesz to nic się nie dzieje(np. ja gram pół-elfem łotrem i nie narzekam) a jak już chcesz od poczatku być niby(perfekcyjny) to są poradniki co i jak wybrać.

Jak wybierzesz łotra to w pvp nie pchaj się w wir walki tylko szukaj pojedynczych celów takich jak np. magowie/kleryki i po serii skilli wycofaj się i tak w kółko(jak wpadniesz na 3-5 osób to prawdo podobnie padniesz w 2-4 sekundy), co do reszty postaci wolę się nie wypowiadać bo nie grałem.

Najważniejsze staty to krytyk->przebicie pancerza->ozdrowienie z tym że ozdrowienie do 2900 bo potem mało daje, dlaczego na samym początku nie dałem mocy bo z tego co słyszałem daje mało ale nie mam pewności osobiście jak układałem tak samo z tym że moc jako pierwsza.

A ogólnie to radzę eksperymentować ze wszystkim a sam będziesz wiedział co lepsze.

Opublikowano

1. IS nie ma żadnego większego znaczenia w grze.

2. Wybierz tę klasę, która ci najbardziej odpowiada, co byś nie wybrał będziesz zadowolony.

To co wyżej napisałem.

Gra ogólnie opiera się na drużynie, przechodzenie questów, dungeonów itd.

3. Uwierz mi, że nie.

4. Narazie niewiadomo mi o żadnch botach w grze.

5. Poczytaj poradniki w dziale a wiele rzeczy się dowiesz o grze.

Opublikowano

metin21998 czy mógłbyś mi wyświadczyć przysługę i napisać mi jaką wagę ma klient po zaktualizowaniu bo tego nie mogę nigdzie znaleźć a chce wiedzieć ile gb będę musiał dokładnie ściągać.

Opublikowano

Okolo 13gb bedzie miec po calej aktualizacji (nie boj sie, pobiera on dodatkowe male pliki podczas grania/nowych instancji). Sam mam juz 8gb pobrane, wbilem 60, ale duzo instancji przede mna jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...