Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pet nie nadąża za postacią!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem że pety normalnie sie przywołują i niby latają za postacią...

ale gdy odjade gdzieś szybko i dalej to pet po prostu nie pojawia się obok, tak jak by nie nadążał za nami i gdzieś sie gubił po drodze.

Gdy wracam tą samą drogą, pojawia się w tym miejscu gdzie straciłem jego widocznosc...

Wie ktoś jak go "przyszpieszyc" żeby był obok nas cały czas?

Pomocy ktoś, polajkuję etc. :c

26263268553118518296.jpg

Opublikowano

Wystarczy redukcja szybkości moba

Poszukaj tabelki w mysql :
move_spedd - szybkość poruszania się

Opublikowano

Wystarczy redukcja szybkości moba

Poszukaj tabelki w mysql :

move_spedd - szybkość poruszania się

no nie wiem, a jak bedzie stał obok to też bedzie tak szybko nakurwiał do okoła mnie? Bo jak tak, to nie fajnie...

Bo po zwiększeniu prędkosci nawet jak zrobi krok to może to wyglądać tak sztucznie.. :/

Jak ktoś jest pewien jak to naprawić niech da znać.

Opublikowano

pewnie używasz alternatywnego systemu na game 2089, ma on niestety wady. Polecam ci zmienić game na 34083, tam masz oryginalny system petów i nie ma takich problemow ;)

1373750276-U970303.jpg

Opublikowano

pewnie używasz alternatywnego systemu na game 2089, ma on niestety wady. Polecam ci zmienić game na 34083, tam masz oryginalny system petów i nie ma takich problemow ;)

ajj, nie chciałem jeszcze sie przenosić na to game, ale jak faktycznie nie będę miał wyboru, to tak zrobię...

A jak ktoś ma inne pomysły jak to rozwiązać, to niech napisze.

Opublikowano

Jeżeli przez niedziałającą, lub błędnie działającą rzecz chcecie zmianiac game to pozdrawiam serdecznie.

@top, próbowałeś system petów na bazie poziomu konia?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Co nie zmienia faktu że skośnooczni w pełni usprawnili system petów. Pet na 34083 jest o tyle fajny ze nadąża za postacią.. A jak nie nadąży to się teleportuje do gracza. :)

7j66.png
Opublikowano

ustaw sobie speeda na 100000000 zobaczysz jak bendzie ci nakurwiał :D

Ustaw sobie speeda standardowo na 100 i próbuj dalej

zukh.png

Czekam z nadzieją.!

Chce ktoś pliki Tanirus? Walnij 10 like 5 w profilu i napisz na PW

Opublikowano

Jeżeli przez niedziałającą, lub błędnie działającą rzecz chcecie zmianiac game to pozdrawiam serdecznie.

@top, próbowałeś system petów na bazie poziomu konia?

przepraszam że nie odp. wczesniej, ale na wakacje wyjechałem.

Na bazie konia, ale w sensie że zamiast konia przywołuję się pet czy chodzi o jego poziomy?

Jak wczesniej z tym kombinowałem to też tak samo pet nie nadążał...

ustaw sobie speeda na 100000000 zobaczysz jak bendzie ci nakurwiał :D

Ustaw sobie speeda standardowo na 100 i próbuj dalej

No po zwiększeniu speeda ta, coś tam biegnie za nami lajtowo, ale ruchy jego są właśnie za szybkie, bo gdy postać stoi w miejscu a pet zrobi chociaż krok to wygląda jak by wpierdolił kilo koxu... :/

Najlepiej by było że nawet jak pet nie nadąża to żeby się teleportował do postaci lub coś w tym stylu, ale nie ogarniam jak to zrobić :/

Uczeń
Opublikowano

przepraszam że nie odp. wczesniej, ale na wakacje wyjechałem.

Na bazie konia, ale w sensie że zamiast konia przywołuję się pet czy chodzi o jego poziomy?

Jak wczesniej z tym kombinowałem to też tak samo pet nie nadążał...

No po zwiększeniu speeda ta, coś tam biegnie za nami lajtowo, ale ruchy jego są właśnie za szybkie, bo gdy postać stoi w miejscu a pet zrobi chociaż krok to wygląda jak by wpierdolił kilo koxu... :/

Najlepiej by było że nawet jak pet nie nadąża to żeby się teleportował do postaci lub coś w tym stylu, ale nie ogarniam jak to zrobić :/

Nie zrobisz tego na 2089... nowe game ma specjalnie napisane funkcje do tego, a 2089 to działa bo musi i "elumulujesz" działanie ...

ExodusMt2.pl

Opublikowano

Nie zrobisz tego na 2089... nowe game ma specjalnie napisane funkcje do tego, a 2089 to działa bo musi i "elumulujesz" działanie ...

No nie wiem, kilka serwerów na tym game miało ogarnięty system petów na którym normalnie one się teleportowały do gracza gdy on odjechał za daleko.

Ale jeśli faktycznie nikt nie będzie miał pomysłu jak to można "naprawić" będe musiał zmienić game.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...