Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakiego xbox'a wybrać i z jaką przeróbka?

szymonex524

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak jak w tytule.

Chcę kupić xbox'a z myślą grania w GTA V no i jakichś gierek na kinekta (nie wiem jak to się pisze).

Konsola będzie sprowadzana z Anglii bo tam mój tata może ją taniej kupić. Ale to taki off-topic.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ps. jestem leniwy i nie potrafię poszukać w Google.

Opublikowano

Bierz Xbox 360 slim z dyskiem 250gb, nie wiem czemu ale osobiście mam wstręt do przerabianych iksów więc to już zależy od Ciebie.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Bierz Xbox 360 slim z dyskiem 250gb, nie wiem czemu ale osobiście mam wstręt do przerabianych iksów więc to już zależy od Ciebie.

Raczej wolę przerobiony, bo nie mam ochoty wydawać po 200zł za każdą grę.

A co do dysku to 120 Gb mi stanowczo wystarczy.

Opublikowano

Polecam sobie przerobić. Bo na gry mógłbyś stracić kilka tysięcy, a tak to kwestia czasu i dobrego neta, ze pobrac gry ;-).

PS. Na xboxie przerobionym chyba będziesz miał problemy z grami Multiplayer oraz Xbox Live.

skcg.png

by kml14

Opublikowano

Jeśli masz zamiar grać na pirackich kopiach gier przez internet, to wybierz przeróbkę napędu LT 3.0. Nie czytaj tego co napisał up odnośnie problemów z Live. Banów nie było od 2009 roku.

Jej koszt zależy od konsoli, dlatego ja bym szukał jakiejś ze starszą datą produkcji, ewentualnie używaną.

Jeśli jednak nie masz zamiaru grać przez internet ani podłączać konsoli do sieci, to wybierz przeróbkę RGH. Jest ona droższa ( Około 250zł ), ale możesz odpalać grę bezpośrednio z dysku. Do tego możesz odpalać wszystkie podpisane aplikacje, emulatory, gry arcade, DLC.

Jakbyś zdecydował się na tą przeróbkę to weź konsolę z większym dyskiem. Może być także zewnętrzny.

Opublikowano

Konsola będzie używana, bo poco mi nowa? A poza tym LT 3.0 będzie lepszym wyborem. Może uda się wyłapać ją za jakieś 15/25 Funtów. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Konsola będzie używana, bo poco mi nowa? A poza tym LT 3.0 będzie lepszym wyborem. Może uda się wyłapać ją za jakieś 15/25 Funtów. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Konsolę za 15 funtów ?

Zanim kupisz to lepiej napisz tutaj jeszcze, bo może okazać się, że taka konsola padnie po tygodniu.

Opublikowano

Konsolę za 15 funtów ?

Zanim kupisz to lepiej napisz tutaj jeszcze, bo może okazać się, że taka konsola padnie po tygodniu.

To jest oczywiście w przewidywaniu. Jak udało mi się tam kupić 3 lata temu Nokie N96 za 5 funtów, i działa do dzisiaj.

Opublikowano

To jest oczywiście w przewidywaniu. Jak udało mi się tam kupić 3 lata temu Nokie N96 za 5 funtów, i działa do dzisiaj.

Tylko, że określony model telefonu nie różni się od innych, takich samych modeli :D

A w sprawie konsoli, sprawa jest całkiem inna.

Początkowe wersje xboxa są bardzo wadliwe, przegrzewają się, łapią rrody, nie opłaca się nawet naprawiać.

W Polsce też są na allegro konsole za 150zł, ale padną one po tygodniu na 101% : )

Opublikowano

Tylko, że określony model telefonu nie różni się od innych, takich samych modeli :D

A w sprawie konsoli, sprawa jest całkiem inna.

Początkowe wersje xboxa są bardzo wadliwe, przegrzewają się, łapią rrody, nie opłaca się nawet naprawiać.

W Polsce też są na allegro konsole za 150zł, ale padną one po tygodniu na 101% : )

Na razie czekam na odpowiedź z Anglii, ale nie chcę wydawać więcej niż 450 zł.

Opublikowano

jesli konsola ma byc do przerobienia to polecam jaspera. Czyli stary fat z dopinanym dyskiem ale ma poprawione chłodzenie i hdmi, przerobienie jego to jakies 50-100 zł i można przegobić na lt3.0 lub jtaga. Od 3 lat smigam na jasperze i nie mam zadnych problemow.

Opublikowano

Slim 250 ale przerabiania to ja nie polecam jeżeli kupujesz nowego Xboxa jak kupujesz za małe pieniądze przerabiaj :)

Opublikowano

Bierz X360 Jasper i przeróbka LT 3.0. Aby grać w nowe gry będziesz musiał używać Tricku MP3 lub nagrywać gry nagrywarką ihash

Bez sensu przerabiać Xboxa i później nie grać w multiplayer. Multi daje przednią zabawę!

Już nie ma przepustek do żadnej gry, więc w czym problem?

Oraz można bardzo łatwo przerobić samemu X360 na LT 3.0, wystarczy powęszyć na necie :D

Opublikowano

Bierz X360 Jasper i przeróbka LT 3.0. Aby grać w nowe gry będziesz musiał używać Tricku MP3 lub nagrywać gry nagrywarką ihash

Już nie ma przepustek do żadnej gry, więc w czym problem?

Oraz można bardzo łatwo przerobić samemu X360 na LT 3.0, wystarczy powęszyć na necie :D

Jeśli chodzi Ci o przepustki sieciowe to nadal istnieją: ) Między innymi w grach od Ubisoftu.

Oraz zależy jaką konsolę samemu przerobisz. Bo na pewno nie zrobisz tego na nowszym slimie.

Opublikowano

mam xbox 360 sprowadzonego z angli od brata najlepiej wybiesz slim 120gb elite

Witam w Moim Profilu.

a oto ja :/ wiem brzydki jestem :/

36012062282726899316.png

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o przepustki sieciowe to nadal istnieją: ) Między innymi w grach od Ubisoftu.

Oraz zależy jaką konsolę samemu przerobisz. Bo na pewno nie zrobisz tego na nowszym slimie.

Napisał, że Jasper. Poza tym według mnie lepiej wydać 800MSP za przepustkę sieciową niż kupować nowe gry po 200zł.

Opublikowano

Napisał, że Jasper. Poza tym według mnie lepiej wydać 800MSP za przepustkę sieciową niż kupować nowe gry po 200zł.

Autor napisał, że ma jaspera, ale Sixon napisał, że łatwo przerobi xboxa, więc czytająć to ktoś może pomyśleć, że każdego.

Co do przepustek sieciowych to się zgadzam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...