Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS

kserxu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam mały problem :(

o tuż w czasie gry mam od 10 do 18 fps i to jest dość kłopotliwe.

wszystkie ustawienia mam na low a i tak mam mało fps :(

specyfikacje kompa:

system: Windows Vista 64bit

karta graficzna: Nvidia GeForce GT 520

procesor: AMD FX-6100 Six-Core Processor 3,30 GHz

pamięć ram: 8GB

Opublikowano

Witam mam mały problem :(

o tuż w czasie gry mam od 10 do 18 fps i to jest dość kłopotliwe.

wszystkie ustawienia mam na low a i tak mam mało fps :(

specyfikacje kompa:

system: Windows Vista 64bit

karta graficzna: Nvidia GeForce GT 520

procesor: AMD FX-6100 Six-Core Processor 3,30 GHz

pamięć ram: 8GB

No nie ma co sie oszukiwać, karta beznadziejna. Spróbuj pooczyszczać komputer z jakiś nie potrzebnych aplikacji. Użyj odkurzacza, CCleaner czy jakoś tak, też dobry program, przeskanuj Anty-Virusem... Hmm najbardziej to Ci polecam pobrać program Game Booster, mi dodal aż 15 Fpsów! A jesli nie pomoże no cóż nic innego jak wymienienie grafiki, Pozdrawiam i licze na naj!

Opublikowano

synchronizacje pionową mam wyłączoną od samego początku :(

Cclener mam i używam od dawna,

antywirem skanowałem niedawno nic nie było,

game booster też używam, odpalam przez niego tę grę,

wszystkie wasze propozycje używam od dawna :(

Opublikowano

Hmm... No nic niestety nie pozostaje jak wymienic grafike.

Albo...

Spróbuj urochomic jako Administrator

kserxu, szykuj sie na wymiane grafiki, albo czekaj na optymalizacje gry która będzie za rok :D

Opublikowano

mr po co sie wpier...? nie pomogles mu wczesniej to sie nie udzielaj

podaj jeszcze czy uzywasz skype,ts3 czy czegos innego podczas gry

Kultura. Po prostu zapomniałem o rozdziałce każdemu sie zdarza, nie musisz sie zaraz pluć.

Opublikowano

zmien kompa lagow nie bedzie;f

Jeżeli masz pierdolić takie głupoty to się lepiej nie udzielaj.. Ogólnie warz ma spieprzoną specyfikacje.. Ja mam laptopa:

AMD ATHLON P340(2 RDZENIE), 3 GB RAM, ATI RADEON HD 5650. Płynniej mi chodzi bf3 niż warz.... Mam podobny problem, normalnie mam z 20-30 fps, a nieraz spada do 10. A czasami to w ogóle 0 fps przez 2-3 sekundy(tak nagle i bez powodu)w tym czasie często mnie zombie dobija bo nie mogę nic zrobić...

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

Jeżeli masz pierdolić takie głupoty to się lepiej nie udzielaj.. Ogólnie warz ma spieprzoną specyfikacje.. Ja mam laptopa:

AMD ATHLON P340(2 RDZENIE), 3 GB RAM, ATI RADEON HD 5650. Płynniej mi chodzi bf3 niż warz.... Mam podobny problem, normalnie mam z 20-30 fps, a nieraz spada do 10. A czasami to w ogóle 0 fps przez 2-3 sekundy(tak nagle i bez powodu)w tym czasie często mnie zombie dobija bo nie mogę nic zrobić...

No niestety, ale wiesz Nemek jest zawsze ten cień nadziei że Optymalizacja zostanie naprawiona "ZA ROK".

kserxu, mówie Ci, grafika jest beznadziejna, lepiej byś wymienił na coś lepszego podaj jaki masz zasilacz.

ew. Spróbuj urochomic WarZ w trybie ramek, spróbuj poszperać z tymi ustawieniami, daj Custom i szperaj, textury Low, Woda High nie pamiętam jak to było, pokombinuj coś tam. Wyłącz jakieś zbędne programy, i spróbuj wyłączyć pulpit aero. Na głównym Forum polskiej społeczności WarZ jeden koleś w dziale pomoc techniczna napisał cały poradnik, jak chcesz moge Ci podać na PW.

Opublikowano

Zmień rozdzielczość na 1280 na 720 :P mi pomogło gra może wygląda nie wyraźnie ale daje efekty mam dzięki temu mam 68 FPS z 27

To prawda, wystarczy pokombinować z tą rozdzielczością, możesz też spróbować na 800x600 bodajże.

Opublikowano

To prawda, wystarczy pokombinować z tą rozdzielczością, możesz też spróbować na 800x600 bodajże.

bez przesady, chce sobie pograć a nie siedzieć z lornetką przy kompie by coś widzieć :)

Opublikowano

Mam dobry PC i wyciskam max 18 FPS , poprostu ta gra bardzo słabą optymalizacje . Słyszałem że mają z optymalizować ją pod koniec sierpnia.

Main_flamethrower.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...