Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dobierać setupy do wozów?

adis4222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem się spytać o co konkretnie chodzi z setupami w tuningu samochodu. Słyszałem, że np żółte opony są lepsze itd. chciałbym, aby jakiś weteran mi to wyjaśnił. ;p

A i jeszcze chciałbym dowiedzieć się jaki setup będzie najlepszy do Lamborgini Murcielago LP650-4 Roadster

Opublikowano

tutaj masz wszystko dokładnie opisane ---

do roadstera 3x zielone 3x czerwone(od góry)

Linki zewnętrzne wstawiamy w code, unikamy odsyłań do forów konkurencyjnych.

benq10r

93988298266825447943.png

Opublikowano

Wg mnie raczej setupy mają niewiele wspólnego z obecną rzeczywistością. Każdy kolor części jest dostosowany niby do rodzaju silnika auta.

Ogólnie wcale się to nie sprawdza, po prostu wkłada się takie części, które dają mu oczekiwany przez nas jak największy Overall w danej klasie,

w której chcemy jeździć i to wszystko.

Setup do Roadstera jest taki jak napisał powyżej kolega, ewentualnie można zrobić je pod klase A (749) jeżeli chcesz nim jeździć w torach i sprintach.

Co do części, które włożysz do osiągnięcia 749 to nie mają one większego znaczenia :P

Nawet jeśli włożysz mu setup, który wg jakiegoś źródła sprawi, że będzie on miał lepsze przyspieszenie kosztem v-max (i będzi eono widoczne w statystykach)

to różnica będzie nieodczuwalna.

2 odmienne setupy z tym samym overallem mogą różnić się góra 5 punktami co w średniej wynoszącej w roadsterze około 880 jest różnicą poniżej 1%

Nie przesadzajmy, że mając przyspieszenie 1% lepsze damy radę wygrać nawet w wyścigu drag z kimś kto ruszy od nas odrobinę lepiej :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Wg mnie raczej setupy mają niewiele wspólnego z obecną rzeczywistością. Każdy kolor części jest dostosowany niby do rodzaju silnika auta.

Ogólnie wcale się to nie sprawdza, po prostu wkłada się takie części, które dają mu oczekiwany przez nas jak największy Overall w danej klasie,

w której chcemy jeździć i to wszystko.

Setup do Roadstera jest taki jak napisał powyżej kolega, ewentualnie można zrobić je pod klase A (749) jeżeli chcesz nim jeździć w torach i sprintach.

Co do części, które włożysz do osiągnięcia 749 to nie mają one większego znaczenia :P

Nawet jeśli włożysz mu setup, który wg jakiegoś źródła sprawi, że będzie on miał lepsze przyspieszenie kosztem v-max (i będzi eono widoczne w statystykach)

to różnica będzie nieodczuwalna.

2 odmienne setupy z tym samym overallem mogą różnić się góra 5 punktami co w średniej wynoszącej w roadsterze około 880 jest różnicą poniżej 1%

Nie przesadzajmy, że mając przyspieszenie 1% lepsze damy radę wygrać nawet w wyścigu drag z kimś kto ruszy od nas odrobinę lepiej :P

A jednak ja z ciekawości przestawiłem mojego Aventadora na ten setup do którgo wzyej kolega podał link i chociaż mam mniejsze przyspieszenie i prędkość max. w statystykach przyspieszam lepiej, lepiej trzymam się drogi i wygręcam lepsze czasy, a mam mniejszy overall niż przed zmianą bo nie miałem wszystkich pasujących ultra/pro. :) Coś jednak jest w tych setupach. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Testowałem na Aston Martin V12, miałem 2 pro cześci tylko, wieksze staty i ogółem, niz jak zmieniłem na zestaw 1* gwiazdek setupów, i róznicy nie ma.........

Wiec setupy gówno dają, wasza wyobrania myśli że lepiej się prowadzi samochód, bo z poranika skorzystacie, nie polecam wyjmować czesci pro/ultra zeby tylko kolory te osiagnac.

Opublikowano

Bajki opowiadasz z tym swoim Aventadorem, powiedz mi gdzie jeździsz i jaki masz overall na jakich częściach i Ci pokaże, że wykręce lepszy czas na jakims losowym setupie.

Wszystko zależy od tego jak dobrze prowadzisz auto. Najbardziej chodzi o to by jeździć rajdowo czyli ścinać najbardziej zakręty żeby nie tracić prędkości i trzymać sie drogi

bo jazda po chodnikach czy trawie spowalnia auto :P do tego dochodzi uzycie nitro itp. Są trasy, które są bardzo technicznymi trasami i po nauczeniu się ich będziesz za każdym

razem osiągał ten sam czas jadąc idealnie :P

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Bajki opowiadasz z tym swoim Aventadorem, powiedz mi gdzie jeździsz i jaki masz overall na jakich częściach i Ci pokaże, że wykręce lepszy czas na jakims losowym setupie.

Wszystko zależy od tego jak dobrze prowadzisz auto. Najbardziej chodzi o to by jeździć rajdowo czyli ścinać najbardziej zakręty żeby nie tracić prędkości i trzymać sie drogi

bo jazda po chodnikach czy trawie spowalnia auto :P do tego dochodzi uzycie nitro itp. Są trasy, które są bardzo technicznymi trasami i po nauczeniu się ich będziesz za każdym

razem osiągał ten sam czas jadąc idealnie :P

835. Silnik ultra zielony, Turbo profesjonalne zółte, Skrzynia ultra niebieska, Zawieszenie profesjonalne zielone, Hamulce uliczne niebieskie, Opony ultra zółte. Samochód wpada mniej w poślizgi jak jadę na nitrze i lepiej przyspiesza po doskonałym starcie. Jak wychodzę na prostą to mam z nitrem 394 km/h (tyle zawsze pokazuje V-Max w podsumowaniu) i wcześniej mały skręt i obrocik, a teraz daje radę opanować. To dla mnie najważniejsze. Ty masz swoje racje ja swoje. Mówię jak jest podczas mojego wyścgu przed i po zmienach części.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...