Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] World of tanks czy warto kupić złoto?

PLK_Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram w world of tanks od dłuższego czasu, mam za miesiąc urodziny ( 22 sierpień) i tak sobie myślałem czy czasem sobie nie kupić złota do tej gry, tylko jak zobaczyłem ceny to aż mi szęka opadła, gdy zobaczyłem że za 30 złotych można mieć 1,5 k złota. Mam do wydania do 60 złotych. Mam czołg 3 poziomu

Opublikowano

To zalezy jak grasz. Ja osobiscie gram dla fanu, wiec kupno PREMIUM jest dla mnie "nieoplacalne". Dlaczego? Za malo czasu spedzam z WoT'em i 3/4 premki mi "przepada" :( Jak to moj kumpel obliczyl, najlepiej kupic premke na miesiac i siedziec z 2 godz. dziennie :) No moze nie dzien za dniem, ale...

Twoj wybor, ale jesli piszesz, ze grasz od dluzszego czasu a masz III tier, to spedzasz mw. tyle czasu co ja ;-) aczkolwiek ja od 2 lat i mam VII tier ( na wyzsze mnie nie "stac" ;) )

Co do kupna czolgu premium.

Nie kupuj czolgu ponizej V tieru! Nie warto! Dalej. Kupno V i wyzej, TYLKO jesli jest promocja 50% lub 30% znizki, a zdarza sie to ostatnio dosc czesto :)

Jest jeszcze pare mozliwosci "wydania" Zlota, np. konwertowanie doswiadczenia z innych czolgow na wolne doswiadczenie. Jednak moim zdaniem jest to malo korzystny sposob wydania Zlota (ale kuszacy ;) )

@ oczywiscie jest to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z tym zgadzac ;)

P.S.

Jesli nie stanowi dla Ciebie problemu, to radze dolozyc 20 pare zlotych i kupic 5500 Golda. Teraz to czyste szalenstwo :) Miesiac premium i moze jakis czolg premium w promocji ?

Pozdr.

test

Opublikowano

Ja napisałem, że gram od dłuższego czasu, bo kiedyś miałem na innym koncie chyba 9 tier i dość dobrze grałem (przynajmniej według mnie :-) ). Więc nwm czy grać normalnie jak większość graczy bez wydawania jakichkolwiek pieniędzy , czy może kupić czołg premium

Opublikowano

@2up. Jesli miales kiedys "chyba" 9 t. to sprawa kupna czolgu premium odpada i wiesz dlaczego ;)

Zostaje Ci premium, kwestia ile grasz... no ale skoro miales "chyba" 9 t. to wiesz o co biega :)

test

Opublikowano

No to w końcu niewiem czy kupić czy nie. Raczej nie:-) . Bo jeszcze mogę sobie kupić battlefield play4free funds 22 k za 45 zł, a w prezencie 93r więc chyba kupię te fundsy :-)

Opublikowano

To zalezy jak grasz. Ja osobiscie gram dla fanu, wiec kupno PREMIUM jest dla mnie "nieoplacalne". Dlaczego? Za malo czasu spedzam z WoT'em i 3/4 premki mi "przepada" :( Jak to moj kumpel obliczyl, najlepiej kupic premke na miesiac i siedziec z 2 godz. dziennie :) No moze nie dzien za dniem, ale...

Twoj wybor, ale jesli piszesz, ze grasz od dluzszego czasu a masz III tier, to spedzasz mw. tyle czasu co ja ;-) aczkolwiek ja od 2 lat i mam VII tier ( na wyzsze mnie nie "stac" ;) )

Co do kupna czolgu premium.

Nie kupuj czolgu ponizej V tieru! Nie warto! Dalej. Kupno V i wyzej, TYLKO jesli jest promocja 50% lub 30% znizki, a zdarza sie to ostatnio dosc czesto :)

Jest jeszcze pare mozliwosci "wydania" Zlota, np. konwertowanie doswiadczenia z innych czolgow na wolne doswiadczenie. Jednak moim zdaniem jest to malo korzystny sposob wydania Zlota (ale kuszacy ;) )

@ oczywiscie jest to tylko moje zdanie i nikt nie musi sie z tym zgadzac ;)

P.S.

Jesli nie stanowi dla Ciebie problemu, to radze dolozyc 20 pare zlotych i kupic 5500 Golda. Teraz to czyste szalenstwo :) Miesiac premium i moze jakis czolg premium w promocji ?

Pozdr.

Jak się ma premke, to się siedzi ile wlezie :P Najbardziej opłacalne są długoterminowe konta premium. Dlaczego ? Czym więcej wydajesz na gre, dostajesz większe "ulgi". Tzn. lepiej wyjdziesz na kupnie premium na np. 3mc niż 3x 1mc. Ja osobiście kupiłem dwa razy na mc, wtedy masz w .... czasu żeby sobie wbić co tylko ci się wymarzy, a moim zdaniem jak nie grasz non stop, 7dni w promocji jest idealne :) Jeżeli chodzi o free exp to opłaca się on, ale tylko przy konwertowaniu ok. 300-500g. Warto trzymać golda na moduły, jeżeli nie chcesz wydawać kolejnych -set tysięcy kredytów na dosyłacz, czy wentylację, a nie szkoda ci 10g na demontaż.

Najbardziej opłacalną ofertą (obecnie) jest 3,5tyś golda, 1mc premium oraz 100tyś kredytów za ok.80zł (zależy od kursu).

Opublikowano

Allegro polecam. Taniej i bezpiecznie, NIE MA OSZUSTÓW TYLKO MUSI BYĆ DAOPAY! za 60 złotych będzie 5500 złota

Bardzo bezpiecznie... Najwyżej perma złapie i będzie musiał płacić jeszcze raz równowartość tego co kupił, a golda nie zobaczy... phi, co to jest ?

Opublikowano

Warto kupić złoto na Premium Tank ale jak nie chcemy aż tyle wydawać to przynajmniej na premke na 30 dni jest dość opłacana

Opublikowano

Zależy ile grasz . Grasz powiedzmy np godzinę dziennie , kupisz premium . To nieopłacalna opcja . Większość premium by przepadło . Jeżeli chcesz zarabiać więcej kasy , wymieniać na free expa kup czołg premium . Ale ja z kupnem złoto poczekałbym trochę . Tak jak kolega napisał wyżej (bodajże 11 postów wyżej) zrób sobie 5 tier i wtedy możesz myśleć nad zakupem złota .

Opublikowano

Bardzo bezpiecznie... Najwyżej perma złapie i będzie musiał płacić jeszcze raz równowartość tego co kupił, a golda nie zobaczy... phi, co to jest ?

czasy gdy złoto sprzedawane na allegro było z kradzionych kart już się skończyły kupuję miesięcznie około 20 000 złota na allegro i jakoś mnie nie zbanowali a złoto zawsze dostaję! Jeżeli nie wiesz co piszesz nie pisz.

Opublikowano

Zależy ile grasz . Grasz powiedzmy np godzinę dziennie , kupisz premium . To nieopłacalna opcja . Większość premium by przepadło . Jeżeli chcesz zarabiać więcej kasy , wymieniać na free expa kup czołg premium . Ale ja z kupnem złoto poczekałbym trochę . Tak jak kolega napisał wyżej (bodajże 11 postów wyżej) zrób sobie 5 tier i wtedy możesz myśleć nad zakupem złota .

Może robię ,, trochę " jak nolife, ale dziennie przed kompem spędzam z 5 g z czego w wot z 2-3 godziny

Opublikowano

@up. Przestaje Cie rozumiec i nie wiem " o co kaman" ;)

Troche krecisz. III t. 2-3 godz. dziennie, dziwisz sie ze 1500 Golda tyle kosztuje, miales IX t. ? Ehhhh... Grzesiek, Grzesiek cos krecisz

test

Opublikowano

w moim zdaniu kupowanie premki jest bezsensowne bo dla niektórych gra jest za ciężka

ja jakoś urabiam ładnie gram nahalnie moją e5 i wychodzę na + ino tu potrzeba umiejętności i zmysłu taktycznego a nie jechać na pałę i ginąć jak ostatni leming

a najlepiej będzie wracać do bazy gdy 2 falanga pada bo wtedy jeszcze są szanse na zwycięstwo no ale premka daje +50% do xp i kredytów

więc jeżeli wot jest dla ciebie za trudny to kupuj ;D

signature.png

Opublikowano

@up. Przestaje Cie rozumiec i nie wiem " o co kaman" ;)

Troche krecisz. III t. 2-3 godz. dziennie, dziwisz sie ze 1500 Golda tyle kosztuje, miales IX t. ? Ehhhh... Grzesiek, Grzesiek cos krecisz

To jest tak. bo gram na aktualnym koncie z 2 godziny dziennie, a konto założyłem w zeszłym tygodniu, bo w tym byłem na wakacjach, a tam neta nie było więc grać nie mogłem. Na poprzednim koncie miałem z 8-9 tier, ale to było bardzo dawno więc wszystkie umiejętności wyleciały :D

Opublikowano

@UP Jakbyś w Wot'a grał 2 godz. dziennie to w ciągu max. 2-3 dni byś już miał IV tier ,więc nie pierdol.

Opublikowano

@up, spokojnie ;)

@PLK_Grzesiek. Nadal cos krecisz ;) Kazdy, kto zaczyna gre w WoTa na 100% jest w stanie "pyknac" chocby 2 czolgami IV tier. Co ja mowie, nawet V tier, grajac 2-3 godz. przez tylko 5 dni :) A Ty jako byly posiadacz VIII i wyzszych tierow "rozpykalbys" to w 2-3 dni :-) Oj Grzesiu , Grzesiu , cos krecisz z tym III t. albo ze grales na VIII up tierach.

skoro dziwisz sie, ze:

jak zobaczyłem ceny to aż mi szęka

opadła, gdy zobaczyłem że za 30 złotych można mieć 1,5 k złota.

Ehhh... Grzesiu, Grzesiu ;)

test

Opublikowano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale zdecydowałem, że nie kupię złota, ponieważ mojemu bratu się ta gra spodobała więc jak on mi na kompie siedzi i expi. (na swoim nie może bo mu nie pójdzie) Dzisiaj jest 31 lipiec i grał w to od 12:30 do 19:20 i mam Matilda 4 tier i prawie 200 k kredytów. Niewiem jak jutro, ale z 5 rund rozegra :D. Więc uważam za wątek zakończony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...