Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pad

lazurowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Opiszę problem:

Dzisiaj grałem sobie we fifię i byłem w trakcie meczu. Musiałem gdzieś wyjść na chwilę więc zastopowałem mecz. Kiedy wróciłem nic nie szło zrobić na padzie po prostu jakby się zwiesiło wszystko. Wyłaczam grę na Alt+F4 ponownie załączam i nie działa pad we fifie jedynie klawiatura. Jednakże wykrywa go przy szybkim meczu, ale nie idzie nim grać z powodu niedziałających klawiszy. Co mogło się stać? Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Zobacz napewno czy kabel jest do końca wpięty do wejscia USB. Jakiego masz pada? Do fify Polecam Logitech Rumplepad 2 . Mam go chyba od 6 lat i nadal nie szfankuje.

skcg.png

by kml14

Opublikowano

Pewnie poluzował się kabel, jeżeli to nie usb to spróbuj zainstalować jakiś patch, bo ta gra czasami lubi się crashować.

random.jpg

Opublikowano

Nic się nie poluzowało bo wykrywa go we fifie. Gdy jestem podczas gry i daję szybki mecz wykrywa pada, a jak go odepnę i ponownie podepnę to pad działa na jakieś 5s. a później znów się on "zacina" i działa tylko klawiatura. Pada mam orginalnego od xboxa.

PS. Czy możliwe, że są błędne sterowniki? Jak tak to prosze o odpowiednie.

Opublikowano

Wejdź w panel sterowania i tam z poziomu panelu będziesz mógł zaktualizować.

Wejdziesz w urządzenia później pad i > zaktualizuj sterowniki.

random.jpg

Opublikowano

Teraz po zainstalowaniu jest takie coś:

oa4t.png

Pad już świeci, wykrywa go, ale nie działają te przyciski. Co dalej?(Mam windows 8 64bit). Jeszcze może wspomnę, że nigdy mi się tak nie stało gram już wiele miesięcy na tym systemie i na tym padzie, więc nie wiem co się stało.

//edit

Po odłączeniu pada i jego ponownym podłączeniu zaś nie widzi sterowników:

6pol.png

Opublikowano

Teraz przejdź do zakładki Sterownik i dalej AKTUALIZUJ STEROWNIK.

Automatyczny czy ręczny?

//edit

Nie rozumiem... w jednym porcie usb wyświetla to co dałem na pierwszym obrazku, a w drugim porcie to co dałem na drugim obrazku... o co chodzi?

Opublikowano

Masz przejść do zakładki sterownik i go zaktualizować.

Tak ale wybrać aktualizacją automatyczną czy ręczną? Przy automatycznej pobiera z internetu, ale na końcu pisze błąd, że nie może znaleźć sterowników przy ręcznym trzeba wybrać.

Opublikowano

Wybierz z ręcznego najlepiej pasujące Ci sterowniki odpowiednie do pada, obojętnie jaki ręcznie zainstalujesz pad dalej będzie chodził i pewnie
zniweluje problem.

random.jpg

Opublikowano

Wybierz z ręcznego najlepiej pasujące Ci sterowniki odpowiednie do pada, obojętnie jaki ręcznie zainstalujesz pad dalej będzie chodził i pewnie

zniweluje problem.

Wybrać urządzenie peryferyjne Xbox 360 czy coś innego?

Opublikowano

Wybrać urządzenie peryferyjne Xbox 360 czy coś innego?

Ostatni raz w tym temacie Ci odpowiadam bo spamujesz niemiłosiernie, xbox360 i masz to zaktualizować, jeżeli masz jakieś pytania zapraszam na prywatną wiadomość.

random.jpg

Opublikowano

Słuchaj bo nie wiesz o co biega. Na windows 8 gdy dajesz aktualizuj wybierasz albo ręcznie albo automatycznie. Przy ręcznym wybierasz albo pobrane sterowniki przez siebie albo wybierasz systemowe. W systemowych jest "urządzenie peryferyjne Xbox 360" co chyba jest jedyną rzeczą związaną z tym padem. A ty mi piszesz kliknij po prostu aktualizuj.

//edit

Wyskoczył błąd teraz taki:

System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)

//edit 2

Pad działa przez jakieś 10s teraz, a później od razu się on wiesza.

//EDIT 3

Już udało mi się zainstalować, ale jest kod błędu 10

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...