Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem "System OverHeat"

iskrzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, sprawa wygląda w ten sposób.
Mój sprzęt to dziadek, wykorzystuje go jedynie do prac szkolnych oraz starszych gier, aczkolwiek np. do lola także się nadaje. ^^
Ale przechodząc do tematu, od jakiegoś czasu komp złapał takie odpały że sam się wyłącza.
Po uruchomieniu go widzę odrazu komunikat: "System is Overheat. Press F4 to Continue"
Pierwszą mą myślą było zwyczajne przegrzanie lecz, po sprawdzeniu procka okazało się że ma zaledwie 43 stopnie i komp potrafi się wyłączyć.
Grafa też bez problemu...
Więc udałem się do sklepu komputerowego by odnieść go do naprawy, sprawdzili, powiedzieli że nic mu nie jest, a także zrobili format dysku za co musiłem zapłacić 30 zł ^^
Wróciłem do domu, zainstalowałem wszystkie sterowniki, i gdy chciałem zrobić klasyfikację systemu, nagle ponownie się wyłączył.
Pomyślałem dobra może to przypadek, zainstalowałem lola, no i gdy zaczął się paczować udałem się do wc, wracam i widzę znowu to samo.
A no i dla informacji procek nie był podkręcany bo reszta jest raczej zbyt słaba by podkręcać. ^^
Więc teraz pytam, co to może być ?

Mój Dziadek:

Procesor: Intel core 2 Duo E6300 1.86GHz
Płyta główna: ECS P4M890T-M2
Grafa: GeForce GT 430
Ram: 3072Mb DDR2
Zasilacz: Take Me 400w

Pomogłem Daj Lajka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...